Srpkinje započele pripreme, Marjanović poručio: "Dajte sve od sebe - Medalja na SP 2013" - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Srpkinje započele pripreme, Marjanović poručio: „Dajte sve od sebe – Medalja na SP 2013“

Srpkinje započele pripreme, Marjanović poručio: „Dajte sve od sebe – Medalja na SP 2013“

zika.bogdanovic
0 komentar

Konferencijom za medije u hotelu „Srbija“, otpočela je operacija „EURO 2012“ u kojoj će naše najbolje rukometašice imati istorijsku šansu da ostvare lep rezultat pred svojim navijačima od četvrtog do 16. decembra. Pred put u Aranđelovac, gde će reprezentacija sprovesti prvu fazu priprema, sreću reprezentativkama i stručnom štabu, prvi je poželeo predsednik UO RSS, Velimir Marjanović:

– Danas polazi ovaj autobus za medalju. Želimo da stvarno bude takav. Naš cilj kao Saveza je da pomognemo da reprezentacija na ovom prvenstvo da sve od sebe. Podržaćemo ovu reprezentaciju, kako god da završi, ako na terenu da sve od sebe, onako kako običan narod, naš najverniji saveznik, bude želeo. U tom smislu, moja jedina molba da osim srca i čiste glave, nemamo ništa što je loše, što bi mogao da bude alibi i loša energija, kako bi na ovom prvenstvu videli gde smo i ušli u godinu kada nas čeka Svetsko prvenstvo na kome će cilj biti medalja.  Ako devojka budu na visini zadatka, onda će doći podrška, kao što je danas došla od legende naše narodne muzike, Miroslava Ilića. Morate biti hrabri da u nekim trenucima, uradite neke velike gestove, kao što je nas današnji gost pomerio svoj koncert iz „Arene“, da bi mi uopšte mogli da igramo ovo prvenstvo – rekao je okupljenim novinarima, Velimir Marjanovič predsednik RSS, nakon koga se obratio i selektor, Saša Bošković:

– Naš zadatak je da se prikažemo u najboljem svetlu. Naš cilj je da ove godine prođemo grupu i da se onda nadamo da napravimo nešto više. Bitno je da su devojke zdrave i da prođemo kroz kvalitetne pripreme u Aranđelovcu. Moj jedini strah je da „Arena“ bude prazna. Nadam se da ćemo našim odnosom pokazati koliko volimo ovu zemlji i na taj način doprineti da „Arena“ bude puna.

Levi bek reprezentacije, Biljana Filipović, srećna je što je opet u reprezentativnom dresu:

– Mi, koje igramo u inostranstvu, nismo bile svesne kakvo interesovanje vlada. Oseća se već neka euforija, što se vidi i po broju novinara, koji je došao da nas isprati. Čeka nas grupa sa Norveškom, Ukrajinom i Češkom. Možda će nekome zvučati smešno, ali ja neću preskati Norvežanke i okrenuti se Čehinjama i Ukrajinkama. Norvežanke su bolje na papiru, ali videćemo kakve smo na terenu. U svojoj skromnoj karijeri, gubila sam od najslabijih ekipa, a pobeđivala najbolje. Devojke veruju jedne u druge, disaćemo kao jedna ovih mesec dana i nadam se, osvojiti neku medalju – rekla je Biljana Filipović, na koju se nadovezala Andrea Lekić, kapiten državnog tima:

– Sećam se šoka kada sam čula da ćemo biti domaćin Evropskog prvenstva. Vreme je proletelo i stvarno imamo neku vrstu treme i uzbuđenja pred EP. Imamo veliku šansu, jer u godinu dana igramo dva velika takmičenja u Srbiji. Kao što je i predsednik rekao, mi takođemo smatramo da je SP naredne godine kruna nekog rada, ali zašto ne pokušati i napraviti neki lep rezultat i ove godine. Nismo imali uspeha u prošlosti, ali nadam se da ćemo prekinuti tu negativnu seriju, plasirati se u drugi krug, a nakon toga, iz utakmice u utakmicu pokušati da napravimo nešto više. Nadam se da ćemo napuniti „Arenu“ i napraviti neki veliki rezultat.

Nisam mislio da moj gest zavređuje toliku pažnju. Hvala RSS što je prepoznao lepotu tog gesta. Imao sam dogovorenu „Arenu“ godinu dana ranije. Pojavio se problem zbog Evropskog prvenstva, ali nije mi trebalo mnogo da razmišljam. Nametnulo se samo od sebe, ovo je projekat od državnog značaja – rekao je Ilić, koji je na poklon dobio i dres sa brojem 1 od kapitena Andree Lekić.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball