Martim Kosta poslao Čehe kući! - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Martim Kosta poslao Čehe kući!

Martim Kosta poslao Čehe kući!

Pobeda Portugala nad Češkom u odlučujućem meču za plasman u drugi krug.

Marko Marjanović
0 komentar

Obećavao je dosta duel Portugala i Češke, i bilo je vruće, Ipak, Martim Kosta je sprečio dramu i odveo Portugal u drugi krug sa 11 golova. Na kraju – 30:27 (13:7).

Mnogi su očekivalo njegovog brata Kika Kostu u prvom planu, ali sjajni Martim ga je zasenio. Levi bek Sportinga bio je neuhvatljiv za odbranu koja je dva dana ranije svela Dansku na 23 gola. 

Tomaš Mrkva nije imao svoj dan, tek je u finišu odbranio nekoliko lopti, ali tada je veće sve bil gotovo. Nije briljirao ni čuvar mreže Portugalaca Diogo Markeš Rema, koji je imao šest odbrana, dok u nastavku Gustavo Kapdevil sakupio pet intervencija.

Sredinom drugog poluvremena, Portugal je poveo sa 23:16 i tada je bilo jasno da se pitanje pobednika ne dovedi u pitanje. Česi nisu uspeli da spuste na manje od četiri razlike. Očekivalo se, po svemu viđenom u pripremnom periodu i prvom poluvremenu protiv Danske, budu mnogo konkurentiji oslabljenim Portugalcima, ali su podbacili u najvažnijoj utakmici.

Danska večeras ima lak zadatak protiv Danske, a onda sledi borba za prenos bodova između svetskog prvaka i selekcije sa Iberiskog poluostrva.

Czech Republic – Portugal 27-30 (7-13)

Czech Republic: Matej Klima 8, Tomas Piroch 6, Jakub Sterba 4, Vit Reichl 2, Tomas Babak 2, Vojtech Patzel 2, Jakub Hrstka 1, Stanislav Kasparek 1, Matej Havran 1. 

Portugal: Martim Costa 11, Joaquim Rebelo Vila 4, Antonio Areia 3, Pedro Portela 2, Miguel Martins 2, Francisco Costa 2, Fabio Silva 2, Gilberto Duarte 1, Leonel Fernandes 1, Alexandre Cavalcanti 1, Salvador Salvador 1.
 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball