VELEDRAMA U MANHAJMU: Klar pogodio, a Palička odbranio pobedu Švedske nad Holandijom! - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan VELEDRAMA U MANHAJMU: Klar pogodio, a Palička odbranio pobedu Švedske nad Holandijom!

VELEDRAMA U MANHAJMU: Klar pogodio, a Palička odbranio pobedu Švedske nad Holandijom!

Još jedan dramatičan finiš na EHF Euro 2024!

Marko Marjanović
0 komentar

U direktnom okršaju za prenos bodova u narednu fazu, Švedska je u „ludom“ finišu uspela da opravda ulogu favorita protiv sjajnih Holanđana, 29:28 (15:15).

Minut pre kraja, maestralni Feliks Klar je pogodio za, ispostaviće se konačan rezultat. Propustili su Holanđani ogromnu šansu – Šagren je na desnom krilu imao ugao do penala, ali je Andreas Palička sebi svojstvenom akrobacijom uspeo da odbrani, pola minuta pre kraja.

Ipak. Šveđani su se spetljali i izgubili loptu. Deset sekundi pre kraja, Steins je poveo poslednji napad, dodao do Bajensa, koji nije uspeo ozbiljnije da ugrozi švedskog čuvara mreže.

Holanđani su i ovom utakmicom dokazali da i dalje napreduju – igrali su egal 60 minuta sa evropskim prvakom, nijedna reprezentacija nije imala više od tri gola prednosti.

Izabranici Štafana Olsona su čak i poveli četiri minuta pre kraja, ali su realizatorski zakazali u odlučujućim trenucima. 

Uz Paličku, heroj pobede Švedske je Feliks Klar, ne samo zbog golova, već i pregršt asistencija, kreiranih viškova. Bio je nerešiva enigma za protivnika.

„Tri krune“ će u prvom kolu drugog kruga igrati sa Slovenijom, a Holandija sa Danskom, koja je takođe prenela dva boda savladavši Portugal.

Sweden – Netherlands 29-28 (15-15)

Sweden: Hampus Wanne 5, Felix Claar 5, Lukas Sandell 4, Max Darj 3, Oscar Bergendahl 3, Eric Johansson 3, Daniel Pettersson 2, Jonathan Carlsbogard 2, Albin Lagergren 1, Jim Gottfridsson 1. 

Netherlands: Luc Steins 6, Rutger Ten Velde 5, Lars Kooij 5, Dani Baijens 4, Niels Versteijnen 3, Samir Benghanem 3, Bobby Schagen 1, Tim Smit 1. 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball