Kiril Lazarov o SP 2013 i onome što sledi: Naša generacija nema vremena za čekanje - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Kiril Lazarov o SP 2013 i onome što sledi: Naša generacija nema vremena za čekanje

Kiril Lazarov o SP 2013 i onome što sledi: Naša generacija nema vremena za čekanje

zika.bogdanovic
1 komentar

Najbolji makedonski rukometaš i jedan od najboljih desnih bekova Evrope, Kiril Lazarov u svom autorskom tekstu na zvaničnom sajtu, govorio je o učinku Makedonaca na SP 2013, ostavci Šundovskog, budućnosti makedonskog rukometa, a u tom kontekstu i o kolumni Žike Bogdanovića – „Makedonci, ne može bolje“:

– Selektor je podneo ostavku. Iskreno, nije mi se dopalo to sa njegove strane, iako je imao milion razloga da to učini. Nikada ne bih napustio brod, kako bi rekao, koji plovi po velikoj oluji. Ostao bih do kraja i ako treba da se gine, ginuo bih muški i bez kalkulacija. I rekao bih sve što mi leži na srcu sa imenom i prezimenom. Ako je odluka donesena pre SP, to je mnogo nekorektno. No, ako je doneo posle šampionata, onda je donekle i razumiljiva. Iako najuspešniji, imao je tretman kao da vodi „bandu svinja“, a ne najbolje od Makedonije sa čistom makedonskom krvi. Od osamostaljivanja, ostvarili smo najbolje rezultate, hteli da priznamo ili ne- piše Lazarov i nastavlja.

– To nam je donelo dva velika takmičenja u kontinuitetu (5. mesto u Srbiji i olimpijske kvalifikacije po prvi put) sa samo makedonskim igračima i MKD proizvodom za razliku od naše vaterpolo, ženske rukometne, pa i košarkaške reprezentacije. Zašto ranije nismo analizirali period od 200. d0 2008. godine? Tada SP nismo mogli da gledamo ni na TV-u, a kamoli da budemo njegovi učesnici. Nismo bili ni blizu, a imali smo skupo plaćene trenere. Zašto? I zašto analiziramo samo period od 2009. do 2013. godine sa tri velika takmičenja i olimpijskim kvalifikacijama. Zamerku za napuštanje broda (broda koji mu je omogućio da postane trener renomiranog evropskog tima sa dobrim budžetom) selektor je opravdao donekle sa onim što je ostavio iza sebe – napisao je Lazarov:

– Izbor selektora ne sme da bude brzoplet i bez dobre analize da se donese ta odluka. No, ne sme ni da se odugovlači. Makedonskom rukometu treba čvrsta ruka, rukometni autoritet, kvalitetan stručnjak. Naša generacija nema vremena za čekanje – piše između ostalog u pismu kapitena makedonske reprezentacije.

PISMO U CELOSTI

Možda vam se dopadne

1 komentar

Manuel 26/01/2013 - 17:47

Kiril Lazarov prica puno a o rukometu zna malo! I ranije je bilo u YU rukometu dobrih sutera ( u makedonskim redovima i boljih – sjajni Manaskov na pr.), ali tesko da je bilo veceg demagoga… Sakriven iza plasta nacionalnog, nikad se nije borio za isti taj tim koji „predvodi“ onako kako se borio za status (svoj i svog brata), titulu strelca, premije, licne koristi… Da nije tako, Lino Cervar bi odavno bio selektor i Makedonija bi verovatno imala jednu medalju (sa EP a mozda i SP) i ucestvo na OI u Londonu. Ovako, sve sto je radjeno i pravljeno u periodu od 2000-2008, kada je i stvarano sve ono sto danas sija, baca pod noge i pripisuje nekom drugom…
Podrzavajuci „liniju Vardara“ kada je svakome jasno da je Metalurg nosilac razvoja Makedonskog rukometa, zarad njemu dobro znanih razloga, odavno je rekao sve o sebi. Ali po dobro znanom principu, napad je najbolja odbrana (tako igra i rukomet!) on nastavlja da nas „zabavlja“ na lokalu a vi sve to prenosite u BH svet. Na zalost, sve to i jeste KL, poznat i po tome da nikad nista nije osvojio u medjunarodnim takmicenjima ni sa klubovima ni sa selekcijom, definitvno veliki suter i definitivno mali covek.

Odgovori

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball