Kos: Izviđač mi je dao sve - Čolina: Možda i najdominantniji u istoriji kluba - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Kos: Izviđač mi je dao sve – Čolina: Možda i najdominantniji u istoriji kluba

Kos: Izviđač mi je dao sve – Čolina: Možda i najdominantniji u istoriji kluba

zika.bogdanovic
0 komentar

Srpski reprezentativac Miloš Kos pojačao je redove Zagreba dolaskom iz Izviđača iz Ljubuškog. Iako se očekivalo da će se transfer realizovati prošlog leta, zapelo je oko obeštećenja, pa se na dogovor sačekalo do sredine oktobra. Bilo kako bilo, momak iz Kozarske Dubice, koji je sa 16 godina stigao u Ljubuški, posle četiri sezone odlazi kao „gotov igrač“.

– Stupili smo u kontakt tijekom prošle sezone, klubovi su se dogovarali i konačno je to riješeno. Na meni je bilo samo da ih sačekam. Drago mi je da je to završeno. Izviđač mi je doslovno dao sve. Dao mi je priliku da igram, imao sam dobre treninge, utakmice, dobre trenere, sve što je potrebno za razvoj mladih igrača. Mislim da je u tom smislu najbolji klub, i to ne samo u BiH, već i regiji. U četiri godine smo zajedno osvojili tri titule, dvije lige i jedan Kup. Iz sezone u sezonu smo rasli. A kako je došlo vrijeme za dolazak u Izviđač te 2018. godine, tako je sad došlo vrijeme za rastanak, rekao je Kos.

Odlazak Kosa u Zagreb je nova potvrda da se u Ljubuškom odlično radi, a zasluge za to ima trener Toni Čolina.

– Malo je nezgodno što je otišao usred sezone, ali vjerujem da će naši igrači prepoznati priliku i uspjeti to kompenzirati. Sigurno da će nam to biti s jedne strane otegotna okolnost jer njegova lakoća postizanja golova je nešto što ga je krasilo. Njegova agresivnost je pravila razliku u našoj ekipi, u juniorskoj reprezentaciji Srbije, a također sam siguran da će to biti velika prednost i u Zagrebu. Milošu sve najbolje, on je možda najdominantniji igrač u povijesti Izviđača. Došao je tu kao dijete i isprofilirao se iz srednjeg beka koji igra sve, do halfa u obrani i lijevog beka koji ima strašnu fintu i šut. Rijetkost je u svijetu rukometa da netko ima tako izrazito dobar šut i fintu. To su neke tehničke stvari koje je digao kod nas i nadam se da će se prezentirati u najboljem svjetlu u Ligi prvaka iduće srijede protiv Wisle. Mislim da je napravio dobar izbor i da će ta stepenica više biti dovoljan i pravi izazov za njega. Vjerujem u njega i vjerovat ću uvijek jer je odličan karakter, odlično je odgojen dečko, privlači pozornost na pravi način i bila je stvarno radost surađivati s njim – izjavio je trener Izviđača Toni Čolina.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball