Balkan-Handball.com

KRAJ SVETSKE KARIJERE: Katarina Bulatović rekla zbogom rukometu

Kako je zbog pandemije virusa korona završni turnir Lige šampiona za dame otkazan, jedna od najboljih igračica sveta, Katarina Bulatović odlučila je da završi igračku karijeru. Konačno zbogom rukometnoj igri, patikama i terenu 20×40 rekla je četvorostruka osvajačica Lige šampiona, evropska šampionka i devojka koja u svojim vitrinama ima srebrno odličje sa Olimpijskih igara 2012. godine u Londonu. 

Bulatovićeva je nedavno stavila lični paraf na kratkoročni ugovor sa Đerom, koji ju je obavezivao da nastupa na F4 Lige šampiona, međutim, otkazivanjem tog takmičenja, kako sama kaže, nema više svrhe nastavljati. Katarina se, po odlasku iz Đera zahvalila predsedniku kluba Čabi Barti, saigračicama i navijačima rekavši da nije ovako zamišljala povratak u jedan od najtrofejnijih klubova, ali da ona ne može da utiče na trenutne okolnosti koje su pogodile svet.

Karijeru je započela u rodnom mestu, Kragujevcu, odakle se dalje otisnula u rukometne putešestvije, a kao veliki potencijal primećena je u trenutku kada je igrala za dansku ekipu Slagels. Svetsku slavu je stekla igrajući za Budućnost (dva puta, od 2008 – 2012 i od 2014 – 2020), a godinu dana provela je i u ekipi Đera. Dve godine nastupala je za reprezentaciju Srbije, da bi 2008. godine odlučila da napusti nacionalni tim, i zaigra za Crnu Goru, sa kojom je u Beogradu, 2012. godine osvojila Evropsko prvenstvo, na kojem je ujedno bila i najbolji strelac.

 

One Comment

  1. D

    01/07/2020 at 08:53

    Igrala je i za Rostov

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *