Balkan-Handball.com

Održan 7. Kamp šampiona u Krupnju

RK Vojvodina u saradnji sa ŽRK Vojvodina, ŽRK Temerin i turističkom agencijom Grandturs organizovala je novo izdanje Kampa šampiona u svojoj staroj bazi u Krupnju. Na ovogodišnjem kampu tokom 8 dana boravilo je 64 kampera, uz čak sedam trenera, doktora i koordinatora kampa.

–          Za mene možda i najbolji kamp do sad i to nije fraza. Imali smo sjajnu grupu dečaka i devojčica. Izuzetno disciplinovanu i ornu za rad. Videli smo mnogo talentovanih, ali i vrednih kampera. Mnogo se radilo i na individualnom planu. Deca su otišla kući sa novim elementima u rukometnoj igri što je još važnije sa novim poznanstvima – rekao je Boris Rojević, glavni trener na kampu.

Osim Rojevića, šefa stručnog štaba RK Vojvodina, u Krupnju su boravili i njegovi saradnici kao što su Dragan Kukić i trener golmana Dejan Aničić, zatim i treneri iz mlađih kategorija poput Zorana Abramovića i Ognjena Radonjića, uz Jovana Risovića, trenera ŽRK Temerin. Ove godine se kampu pridružio i ženski rukometni klub Vojvodina.

–          Ja sam presrećna što sam imala priliku da sarađujem sa toliko vrhunskih trenera. Za mene je ovo bio i svojevrsni seminar. Sviđa mi se sistem rada. Deca na licu mesta imaju praktičnu primenu koju mogu odmah da ponavljaju po povratku u svoje klubove. Mnogo je interakcije sa decom, traže se povratne informacije i kombinuje se individualni pristup sa timskim pošto se igraju i utakmice – otkriva nam utiske Jasna Đukić, trener mlađih selekcija u ŽRK Vojvodina.

Kamp su posetili i promoteri Stevan Popov, najtrofejniji kapiten Vojvodine, ujedno i koordinator omladinskom školom, kao i Tanja Medved, naša proslavljena rukometašica.

–          Ovaj kamp je sjajna prilika da treneri iz prvog tima na delu vide svoj podmladak, a ujedno i da više vremena provedu sa svojim mlađim saradnicima. To je pravi sistem omladinske škole gde postoji stalni protok informacija. Takođe, treneri u RK Vojvodini pokazuju da su otvoreni da šire svoja znanja i iskustva deci koja potiču i iz drugih klubova, a koji se sigurno vraćaju bolji u svojim sredinama – kaže Stevan Popov.

–          Već tri godine posećujem Kamp šampiona. Sad već mogu da kažem koliko je određeno dete napredovalo jer vidim poznata lica. Upravo sam odgledala utakmicu i zapazila sam nekoliko kampera koji su ovde učili prve ozbiljnije rukometne korake, a sada već pružaju znatno zreliju igru. Tvrdim da je ovo najbolji kamp na kome sam boravila jer se vidi strast kod svih trenera i želja da prenesu što više znanja i veština deci – rekla je promoterka Tanja Medved.  

Za najboljeg mladog kampera izabran je Lazar Marković iz Vrbasa, dok je najbolja mlada kampera Jana Stanić iz ŽRK Vojvodina. Najbolji kamper je Vukašin Pavlović iz RK Vojvodina, a najbolja kampera Ana Petrović iz ŽRK Temerin.

Kao i prethodnih godina organizovane su i vanrukometne aktivnosti u vidu kreativnih radionica, uz predavanje Stevana Popova, međunarodnog sudije i delegata, o pravilima rukometne igre. Kamp šampiona posetila je i delegacija Rukometnog saveza Vojvodina koji su kamperima uručili lopte.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *