Lino Červar: Pokazali smo mentalnu zrelost - David Mandić: Očekujem bolju Hrvatsku u Zadru - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Lino Červar: Pokazali smo mentalnu zrelost – David Mandić: Očekujem bolju Hrvatsku u Zadru

Lino Červar: Pokazali smo mentalnu zrelost – David Mandić: Očekujem bolju Hrvatsku u Zadru

Stefan Branežac
0 komentar

Duel trećeg kola kvalifikacija za EP, između Srbije i Hrvatske, završen je nerešenim rezultatom 25:25 (13:13). Selektor popularnih ,,Kauboja“, Lino Červar i krilni igrač David Mandić, izneli su svoja zapažanja sa utakmice.

  • Teška i zanimljiva utakmica, gledaoci su sigurno mogli da uživaju. Čestitao bih obema ekipama, sa svim problemima sa kojima smo došli u Beograd, dobro smo otvorili meč. Dobra odbrana sa pritiskom Mandića, kada je dobio dva isključenja, popustili smo u toj fazi. Srbija je sporije ušla u utakmica, pa je viđen rezultatski egal u prvom poluvremenu. U drugom delu igre, domaćin je preuzeo vođstvo, bilo je teško vratiti se ali pokazali smo mentalnu zrelost, to smo dokazali i na Svetskom prvenstvu, da se možemo vratiti iz minusa. Bili smo na kraju u lošoj situaciji, ali u neizvesnom meču mislim da je nerešen rezultat najrealniji, svako je imao svoje prilike – izjavio je selektor Hrvatske i osvrnuo se na atmosferu u hali:
  • U poplavama svakakvih priča, bilo je lepo videti korektan odnos dve reprezentacije, visok nivo svesti igrača i ponašanje za svaki primer. Igrali smo u jednoj dobroj atmosferi, ali sport je taj koji radi sto drugi ne mogu, pokazali smo da se moze saradjivati međusobno – zaključio je Lino Červar.

Krilni igrač hrvatske reprezentacije, David Mandić, očekuje bolju partiju svoje ekipe u Zadru.

  • Jako teška utakmica, veliki pritisak. Dobro smo otvorili meč, jaka odbrana, kasnije smo malo pali zbog isključenja. Srbija je napadala preko pivota, nismo se snašli u toj igri. Drugo poluvreme smo dobro počeli u odbrani, ali sve u svemu nismo odigrali utakmicu na prepoznatljivom nivou. Nije to ta Hrvatska sa Svetskog prvenstva. Idemo u Zadar, moramo pokazati visok nivo igre, kako i treba da se igra protiv ovako dobrog protivnika – izjavio je David Mandić.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball