Kaća Tomašević pred OI kvalifikacije: Za uspeh je potrebna i doza sreće - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet Kaća Tomašević pred OI kvalifikacije: Za uspeh je potrebna i doza sreće

Kaća Tomašević pred OI kvalifikacije: Za uspeh je potrebna i doza sreće

Zorica Radojkovic
0 komentar

Ženska reprezentacija Srbije krenula je u četvrtak oko 12 časova put Đera, gde će od petka do nedelje igrati kvalifikacioni turnir za Olimpijske Igre sa selekcijama Rusije (petak 20), Mađarske (subota 17.30) i Kazahstana (nedelja 17.30). Dve najbolje reprezentacije na turniru u „Audi Areni“, poznatoj kao domu najboljeg tima decenije u ženskom rukometu, izboriće plasman na olimpijski turnir u Tokiju.

Najiskusnija srpska reprezentativka, Katarina Tomašević, optimista je pred duele koji bi našu reprezentaciju mogli da dovedu do najveće svetske sportske smotre posle 32 godine od Seula 1988.

Tri dana smo radili na pripremi za Rusiju i Mađarsku. Akcenat smo stavili na odbranu, u današnjem rukometu to je ključni faktor uspeha. Ako skockamo to što smo vežbali do kraja, biće kako treba. Jako nam je bitno to što se Cvija (Dragana Cvijić) vratila. Puno će nam značiti u odbrani gde pokriva sredinu, a tandem sa Pop Lazić je jako bitan i mnogo je važno da su obe u formi. S druge strane, u Đeru će nam mnogo nedostajati Andrea Lekić i Marija Obradović – kaže Tomašević i dodaje:
Na otvaranju nas čekaju olimpijske šampionke. Otvaranje je i samo po sebi najteža utakmica. U 24 sata igramo dve jako teške utakmice. To je otežavajuća okolnost za nas. Mađarice igraju sa Kazahstanom i čekaju nas odmorne. Šta da radimo, moramo da se izborimo sa takvim stvarima. Moramo da budemo spremne na sve. Uvek je ogroman motiv da se igra za reprezentaciju. Bez obzira kako igraš u klubu, totalno je drugačiji osećaj kada dođeš i nastupaš za svoju zemlju.

Mađarice će biti naredne rivalke.

Jako kvalitetna ekipa, praktično cela reprezentacija je u jednom klubu, igrale smo dva puta sa njima unazad godinu i nešto, dobro se poznajemo. Utakmica sa Mađarskom na Evropskom prvenstvu u Danskoj bila je naša najlošija unazad par godina i to se sigurno neće ponoviti. Dugo igraju zajedno, pokrivene su sa dva kvalitetna igrača na svakoj poziciji. Igramo na njihovom terenu, imaće veći pritisak, Savez i država mnogo ulažu u njih, neće im biti lako. Biće nam potrebno i sreće. Bez sreće je teško zamisliti bilo koji uspeh. Da budemo negativne na testove, da nam se ne desi situacija iz Danske. Stižemo u Đer oko 6 i posle testiranja možemo praktično na spavanje, nećemo morati da čekamo čitav dan. Idemo utakmicu po utakmicu.


Put Đera otišlo je 20 igračica:

GOLMANI: Katarina Tomašević, Jovana Risović i Kristina Graovac
KRILA: Sanja Radosavljević, Dijana Radojević, Timea Milošević, Katarina Krpež Šlezak i Željka Nikolić
PIVOTMENI: Dragana Cvijić, Slađana Pop Lazić i Jovana Milojević
BEKOVI: Jovana Stoiljković, Jelena Trifunović, Jovana Kovačević, Jovana Jovović, Kristina Liščević, Tamara Radojević, Jelena Lavko, Marina Dmitrović i Dijana Števin

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball