Luka Arsenić posle "Gaučosa": "Ne smemo da prospemo ono što smo uradili" - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Luka Arsenić posle „Gaučosa“: „Ne smemo da prospemo ono što smo uradili“

Luka Arsenić posle „Gaučosa“: „Ne smemo da prospemo ono što smo uradili“

zika.bogdanovic
0 komentar

Teško je prosuditi kome je bilo teže, nama gledati utakmicu Srbije i Argentine, ili igračima igrati. U komornoj atmosferi ogromne Zetre, gdje se čuo svaki povik sa susednog Koševa gde je Željo pokušavao izbaciti Čehe.

Dragićević je otvorio bez Radivojevića, Orbović je napravio više gluposti u prvih 10 minuta nego valjda na celom prvenstvu, odigrao uverljivo najgori meč. U prvom minutu je bilo 2:0 za Srbiju, onda kao da su svi zajedno stali, Argentina je vodila konce igre, iako bez najboljeg igrača Pabla Simoneta, koji se muči s povredama.

– U ovakvim utakmicama, koliko god se mi trudili teško je naći motiva. Naročito nakon jučerašnje utakmice gde smo generalni svi bili loši, ali opet pokazali neki karakter i vratili se u zadnjih 5 minuta – govorio je iskreno šef srpske obrane, Mijajlo Marsenić.

– Protiv Holandije jednostavno kada smo trebali da zapnemo, nismo i to je rezultat svega ovog.

Marsenić se teško nosi s niskim i brzim bekovima, ali jučer je bio Dragićevićev čovek koji je terao i gurao odbranu kada je bilo najteže. Početkom nastavka, kada su Gaučosi otišli na 3-4 razlike.

– Vidi se da i u njima nije bilo toliko želje kao juče i u Banjaluci, sigurno je trebalo malo podviknuti da se probude, ali sve je to deo sporta, nastavljamo dalje…

Marsenić je sa Pešićem i uglavnom Vučičevićem, pa i s Orbovićem, te s Vanjom Ilićom u bitnoj roli na 5-1, zadržao južnoamerikance na 21 golu i s tog aspekta se teško može nešto zameriti odbrani.

– Nezgodni su, ali da smo mi od početka igrali kako znamo, to bi bila lagana pobeda – uvjeren je golman orlića.

Međutim kada se zna da je Radivojević bio jedini srpski strelac u prvih 17 minuta nastavka, onda je puno toga jasno kako je napad izgledao. Da nije bilo Luke Arsenića, ovo bi se teško izvuklo. Bez obzira što je u raspucavanju sedmeraca Radovanović obranio Horaku i odveo Srbiju na Nemačku.

– Izgleda da je poraz od juče uticao na našu igru i na naš voljni momenat. Sreća koju nismo imali juče, danas nam se vratila i stvarno ne smemo da prospemo sve što smo uradili. Sreća nas ne prati 4 godine, ali ovde možemo da napravimo dobar rezultat. Cilj je bio proći grupu, to smo i uradili, ostaje nam samo da se borimo, za koliko će to biti dovoljno, videćemo – izjavio je Luka Arsenić, prvo ime susreta sa 16 obrana, od čega dva sedmerca.

– Argentinci igraju brzo kao i Holanđani, sigurno smo kvalittniji od Holandije i Argentine, ali taj naš voljni momenat…

I on je uveren da je meč s Holandijom ostavio posledice i stoga se igralo tako loše.

– Celu noć smo proveli razmišljajući o utakmici s Holandijom, toliko smo želeli tu medalju i borili se za nju, ali šta da se radi.

Slede Nemci, put do 9. mesta je izrazito težak, ako se to dobije u četvrtak, onda bi se u subotu igralo s boljim iz dvoboja Slovenaca i Mađara.

IZ SARAJEVA
MILAN KRASIĆ
FOTO: IGOR BOŽIĆ

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball