Maglaj domaćin 3. Međunarodnog rukometnog turnira - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Maglaj domaćin 3. Međunarodnog rukometnog turnira

Maglaj domaćin 3. Međunarodnog rukometnog turnira

zika.bogdanovic
0 komentar

Škola rukometa Rukometnog kluba „Maglaj“  organizuje 3. po redu tradicionalni međunarodni rukometni turnir „Maglaj 2015“. Ove godine on je planiran da se održi u terminu od  17. do 19. aprila 2015. godine.  Kao i prethodne dvije, turnir će biti održan u dvije starosne kategorije, a za ovu su to sljedeće: 1998. i mlađi i 2002. i mlađi. 

Nakon obilnih padavina, koje su pogodile grad Maglaj, a koje nisu zapamćene u posljednjih 100 godina, sport u gradu na rijeci Bosni ponovo „staje na noge“. Iako bez svoje maglajske „ljepotice“, dvorane „Pobjeda“, polaznici Škole rukometa, njihovi treneri i uprava kluba, vrijedno rade kako bi spremno dočekali i uspješno organizovali treći po redu međunarodni turnir.  Što se tiče samog turnira, on je već poznat i ekipe konstantno zovu i traže svoje učešće na njemu.

„Dosta je prijava došlo na našu adresu. Želju da nastupe na njemu, izrazili su svi prvaci bivše Jugoslavije u ovim dobnim kategorijama. Ove godine turnir će biti nikad jači, pošto je velika želja svih nas u klubu, da na turniru nastupe samo kvalitetne i renomirane ekipe. Sve najbolje želimo okupiti na jednom mjestu, ako postoji mogućnost za tako nešto. Turnir će ove godine trajati puna tri dana, a pored njega organizatori su spremili bogat kulturno-sportski program za vrijeme trajanja“, kazao nam je Faris Habibović, sekretar Rukometnog kluba „Maglaj“ i direktor organizacijskog odbora turnira.

Ovaj turnir će u odnosu na ostale imati i posebne sportske promotore, sportiste, koji su svojim radom i zalaganjem u Školi rukometa, pridonijeli da ovakvi turniri postanu tradicija i da se za njih čuje nadaleko. Oni su i učesnici Svjetskog prvenstva u Kataru 2015. godine, Maglajlije Senjamin i Benjamin Burić (Bosna i Hercegovina), te Eldar Memišević (Katar), koji se na prvenstvu okitio sa srebrenom medaljom i time još jednom pokazao kakav se rukomet igra u našem gradu.

„Rezultati trojice naših Maglajlija još jedan su pokazatelj, da će se rukomet u Maglaju igrati uprkos svim problemima i nedaćama. U proteklom periodu smo ih imali dosta, između ostalog, obavljanje treninga, odigravanje utakmica, gdje imamo jako skromne uslove za rad, ali preživljavamo. Također, javnost zanima u kakvom je stanju i Gradska dvorana „Pobjeda“. Radovi se privode kraju, ali zasigurno mogu reći da će dvorana biti spremna za turnir.“, završava Habibović.

U klubu također naglašavaju da će rukometni turnir ujedno biti i jedan od prvih sportskih događaja u novoj dvorani, koja svakim danom izgleda sve bolje, jače i ljepše.

IZVOR: RK MAGLAJ

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball