VIDEO: Počinje bitka za sport u Maglaju! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

VIDEO: Počinje bitka za sport u Maglaju!

Nekada su reči nemoćne i nepotrebne pred slikama. One kod ljudi izazivaju različite reakcije, ali najvažnije je da pozivaju na akciju. Katastrofalne poplave koje su pogodile BIH, Srbiju i Hrvatsku su iza nas, ali posledice strahota su nešto sa čime svi zajedno moramo da se suočimo i pomognemo – kako i koliko ko može. Počev od golog života, preko materijalnih dobara, do onog što nas čini društvom, sve se može i mora započeti ponovo, obnoviti i staviti u funkciju zarad nekih budućih generacija – naše dece.

Život ne sme da stane. Sa njim ni ono što ga za mnoge od nas čini tako bogatim – sport, naš rukomet.

Posledice katastrofe najvidljivije su u Maglaju. Sportska dvorana u ovom bosankom gradiću, koji je iznedrio mnoge vrhunske sportiste, poput braće Benjamina i Senjamina Burića, pretrpela je pravu kataklizmu. Devastirana, neupotrebljiva, do pre samo mesec i po dana, kuća svih sportskih klubova, sada izgleda kao napušteni industrijski hangar nekog propalog društvenog preduzeća sa početka devedesetih. Šteta je procenjena na 400.000 evra. Uništeno je sve. Ostaci parketa su na uništenim tribinama, celokupna oprema, pomoćne prostorije, instalacije, sve je uništila vodena stihija…

Sportska Dvorana Maglaj – Benjamin i Senjamin Burić from Foto studio Bašić on Vimeo.

Ovde sporta više nema. Ko zna koliko dugo ga i neće biti. Sa njim, i RK Maglaj je izgubio status premijerligaša, kao i mnogi drugi klubovi koji su se tu takmičili. Voda je zaustavila sport, ali ima nešto jače i od nje. Ljudska volja. Akcija za obnovu dvorane u Maglaju je počela.

Momci koji su proslavili Maglaj, plasiravši se sa Bosnom i Hercegovinom na Svetsko prvenstvo u Katar, stali su na čelo jedne nove misije. Vratiti rukomet i sport u rodni grad. Za početak vredi videti razmere prirodne i sportske katastrofe. Zamislite se i pomozite.

Svako po malo, biće dovoljno…

BROJ ŽIRO RAČUNA ZA OBNOVU HALE U MAGLAJU 

1990460003561840 Sparkasse Bank

3 Comments

  1. Pingback: Šta ste čitali prethodnog leta – Maglaj, Šterbik, Struga, predsednici… | Balkan Handball

  2. Pingback: TOP 20 TEKSTOVA na Balkan-Handball.com u 2014. godini! | Balkan Handball

  3. Pingback: RUKOMET OPET ŽIVI: Dođite u Maglaj od 17. do 19. aprila! | Balkan Handball

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *