Makarska postaje "rukometna Meka" - Veterani stižu narednog maja! - Balkan-Handball.com
Naslovna Analize Makarska postaje „rukometna Meka“ – Veterani stižu narednog maja!

Makarska postaje „rukometna Meka“ – Veterani stižu narednog maja!

zika.bogdanovic
0 komentar

Poznato letovalište na Jadranu, grad Makarska iz godine u godinu obogaćuje svoj rukometni sadržaj i pretenduje da pomuti slavu i mnogo većim rukometnim sredinama na ovim prostorima. Rukometni radnici iz Dalmacije ne miruju, a posle tradicije koju je stvorio međunarodni rukometni turnir, koji se 15 godina uspešno organizuje svakog leta i međunarodnog kampa rukometnih golmana, koji je u prve dve edicije izazvao imena poput Omejera, Perića, Gorana Stojanovića i ostalih, rodila se ideja za organizacijom kvalitetnog turnira za veterane i veteranke:

–  Posmatrajući unazad godinama, nismo videli da se puno toga uradilo na planu veteranskog rukometa, tako da smo došli na ideju da otpočnemo i ovaj projekat. Želja nam je da stvorimo jak veteranski turnir, na kome ćemo videti najbolje ekipe iz regiona, a zašto da ne, i šire. Makarska kao destinacija je odlična, s obzirom na uslove koje možemo ponuditi – kvalitetan hotel i dvoranu, a sam primorski ambijent nudi spoj zabave i druženja, uz kvalitetno takmičenje koje ćemo organizovati – kaže inicijator ideje Dragan Vuković, zajedno sa veteranskom ekipom „Zlatne godine“ iz Metkovića, koji će biti u ulozi suorganizatora turnira.

– Ima mnogo starijih rukometaša, koji nisu potrčali nakon kraja karijere. Ima i dosta velikih klubova u regionu, koji još uvek nemaju svoje veteranske ekipe. Nastojaćemo da ih motivišemo sve da dođu i učestvuju na turniru – zaključuje Vuković.

Termin odigravanja turnira je već izabran. Najbolji veterani regiona će se okupiti na Jadranu od prvog do petog maja naredne godine. Pored samog turnira, za koji organizatori obećavaju da će biti organizovan na visokom nivou, hepening će upotpuniti i bogat zabavni program, koji je često podjednako važan za učesnike ovakvih turnira.

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball