Najbolji evropski veterani u italijanskom Briksenu - Balkan-Handball.com
Naslovna Analize Najbolji evropski veterani u italijanskom Briksenu

Najbolji evropski veterani u italijanskom Briksenu

zika.bogdanovic
1 komentar

Posle Ljubljane prošle godine, poznati  italijanski rukometni centar Brešanone (Briksen), biće domaćin Evropskog prvenstva za veterane od 14. do 16. juna. Organizator lokalni tim, jedan od najpoznatijih na Apeninskom poluostrvu, spreman je da ugosti najbolje veterane i veteranke, nekadašnje vedete evropskog rukometa.

– Očekujemo veliki broj učesnika – ekipa iz svih krajeva Evrope. U najmanju ruku da ponovimo broj iz Ljubljane od prošle godine – kaže Rajnhold Engl, predsednik kluba i jedan od organizatora HANDBALL MASTERA 2013:

– Mi smo se odavno dokazali kao rukometni centar. SSV Briksen Forst od 1976. godine je član italijanske elite. Dva puta smo bili i nacionalni šampioni 1991. i 1992. godine, a dolazili smo i do polufinala Čelendž Kupa šest godina kasnije. Uz sve to, naša ženska ekipa je još uspešnija. Devojke iz Briksena su osam puta bile šampionke Italije.

Bogato rukometno nasleđe daje za pravo da će i Evropsko prvenstvo veterana biti dobro organizovano:

– Sve dvorane u kojima će se igrati su veoma blizu – u radijusu od tri kilometra, tako da se do njih možete prošetati, doći biciklom ili javnim prevozom – dodaje predsednik organizacionog odbora, Klaudio Zorzi.

Briksen ima bogato iskustvo održavanja rukometnih događaja najvećeg ranga. Između ostalih, tu je igrano i EP za muškarce 1998. godine, kao i SP za žene, kada je tadašnja SR Jugoslavija osvojila bronzanu medalju. Lokalci su se dokazali i u organizaciji drugih vrhunskih sportskih događaja, poput Svetskog atletskog prvenstva za mlađe do 18 godina:

– Učinićemo sve da se naši gosti što bolje osećaju u Briksenu. Organizovaćemo žurku dobrodošlice, kao i niz zabavnih aktivnosti, koji će upotpuniti rukometne sadržaje. Nadamo se i da će ovo EP veterana imati samo pozitivne efekte na rukomet u gradu i region. Želimo da Briksen dobije još više na važnosti u italijanskom rukometu – zaključuje predsednik kluba.

Briksen je i grad turizma – kulturna prestonica tirolske regije. Pruža niz mogućnosti za sportske aktivnosti poput planinarenja i brdskog biciklizma. U blizini je i planina Plose sa preko 2500 metara nadmorske visine, sa koje se pruža fenomenalan pogled.

OPROBAJTE SE U KONKURENCIJI NAJBOLJIH EVROPSKIH VETERANA – PRIJAVE TRAJU DO 10. APRILA

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball