Balkan-Handball.com

Makedonija nakon 13 godina na Euru, i Slovenci stižu u Srbiju

makedonija

Bosna strašno oslabljena, Bosna bez ikakvog motiva, a Makedonija pred vatrenim navijačima, puna motiva i želje za konačno prekinuti veliki post. Dug 13 godina. Kiro Lazarov je uspio. Makedonija će opet nakon 1998. godine i EP-a u Italiji igrati na najkvalitetnijem rukometnom turniru, a čast Olimpijadi i čast Svjetskom prvenstvu, ali Euro je nešto drugo, Euro je najbolje od rukometa.
Makedonija je dobila BiH 25:19 uz 20 obrana Ristovskog, uz 6 golova Kire, te po 4 Stoilova, mlađeg Lazarova i Mojsovkog i tako samo potrvdila plasman u Srbiju, jer on nije ovisio o ishodu utakmice, ne nakon što su Mađari dobili Estonce.

Stojanović je sa 6 bio najefikasniji kod BiH koja igrala bez Šarića, Toromanovića, Bašića, Terzića…

Makedonci su u Italiji bili zadnji, u Srbiji im svi želimo puno bolji nastup popraćen njihovim brojnim navijačima. Ne sumnjamo da će biti makedonskih fešti u Nišu… 

Mađarska je s B sastavom doma izgubila prvo poluvrijeme od Estonije 19:17, ali se uozbiljila u drugom, dobila tih 30 minuta 17:8. Najviše golova, 9 Mate Halasz, Ancsin je zabio 6… 

Skupina 1: Makedonija – BiH 25:19 (K. Lazarov 6/Stojanović 6), Mađarska – Estonija 34:27 (Halasz 9/Patrail 9). 
Poredak: Mađarska 12, Makedonija 7, Estonija 4, BiH 0. 

 

U Stožicama tek 4 hiljade gledatelja 
Slovenija je propustila posljednje veliko natjecanje, u susretima s Mađarskom ostala je za gol kratka i Švedsku nije vidjela. Europsko u Srbiji neće propustiti.

U Austriji je Slovence vodio Noka Serdarušić, Noke odavno nema, a Slovenci su u posljednjem kolu, bez opterećenja odigrali protiv Ukrajine nevažnu utakmicu jer je pobjedom Poljaka nad Portugalcima karta za Srbiju već bila rezervirana. Zbog je 4.000 ljudi u Stožicama i vidjelo utakmicu sa 75 golova.

Domaćin je bio bez Kavtičnika, bez Kozline… i bit će prilično zanimljivo vidjeti u Srbiji, među najjačom konkurencijom. 

Pred rasprodanom dvoranom u Widzewu Poljaci su kontrolirali svih 60 minuta utakmicu protiv Portugala i na kraju dobili vrlo lako 30:22. 

Skupina 3: Poljska – Portugal 30:22 (Tluczynski 8, Tkaczyk 6/Carneiro, Rocha po 4), Slovenija – Ukrajina 43:32 (Gajić 9, Brumen 7, Dolenc 6, Škof 11/Mankovski 6, Ostrouško 4).
Poredak: Poljska 9, Slovenija 8, Portugal 5, Ukrajina 2. 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *