Balkan-Handball.com

Stevče Alušovski: Naši individualci rešili finale!

Na samom kraju svog mandata na klupi Vardara, Stevče Alušovski osvojilo je svoj prvi trofej u karijeri. Njegova ekipa je u finalu nacionalnog Kupa savladala najvećeg rivala Eurofarm Pelister 26:24 (16:10).

Rođeni bitoljčanin ima lepu priliku da osvoji i prvenstvo, za šta ću mu biti dovoljan i poraz manji od osam golova razlike od Eurofarm Pelistera, uz podrazumevane pobede nad ostalim protivnicima do kraja doigravanja.

-Vardar je tim koji uvek mora stremiti ka trofejima u domaćem takmičenju. Rekli smo pre finala da Vardar jeste favorit, ali smo znali da nas očekuje izuzetno teška utakmica, jer Eurofarm Pelister ima dobar tim i dobrog trenera. Bilo je neizvesno do kraja, iako smo imali lagodnu prednost u prvom poluvremenu. U nastavku smo imali puno problema sa igrom „šest na pet“. Pelister je to znao da kazni. Ušli smo u uzbudljivu završnicu, koju je rešio individualni kvalitet naših igrača. Zasluženo smo osvojili Kup, ali je pred nama još jedan važan izazov, da odbranimo osam razlike stečenih u Skoplju protiv ovog protivnika. Ići ćemo na pobedu i u Bitolju – rekao je Alušovski.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *