Superliga: Prva pobeda Vardara, uz solidan otpor Eurofarm Pelistera 2 - Balkan-Handball.com
Naslovna BalkanMakedonija Superliga: Prva pobeda Vardara, uz solidan otpor Eurofarm Pelistera 2

Superliga: Prva pobeda Vardara, uz solidan otpor Eurofarm Pelistera 2

Marko Marjanović
0 komentar

Ekipa Vardara ostvarila je prvu pobedu u plej-ofu domaćeg šampionata, pošto je na svom terenu bila bolja od Eurofarm Pelistera 2 34:30 (17:14). Favorit je rutinski stigao do bodova u prvom kolu, iako su mladi igrači Aleksandra Jovića ostvaili solidan utisak.

Gosti su defanzivno dobro počeli, parirali i držali egal do sredine prvog poluvremena, ali su domaći preko raspoloženog Georgievskog stekli plus tri do odlaska na odmor.

Početkom nastavka je definitivno slomljen otpor ekipe iz Bitolju, kada je Vardar povisio na sedam golova preimućstva. Trijumf do kraja nije dolazio u pitanje, ali su mladi Pelisterci uspeli da makar ublaže poraz, i daju 30 golova na terenu branioca titule.

Iskusni Georgievski bio je najefikasniji akter meča sa 11 pogodaka, a u pobedničkim redovima se istakao i Dimitrioski sa osam golova. Na drugoj strani, Pavle Petrović je sedam puta pogodio protivničku mrežu, jednom više od Stefana Drogriškog.

Pored ekipe Stevčeta Alušovskog, i prvom kolu plej-ofa bodove su osvojili još Eurofarm Pelister, Butel i Tineks Prolet. Vardar očekuju dva meča u SEHA ligi, a potom i dva teška iskušenja u Superligi – Ohrid i Eurofarm Pelister.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball