ZNA SE KO JE GAZDA: Vardar još uvek prejak za Eurofarm Pelister - Balkan-Handball.com
Naslovna BalkanMakedonija ZNA SE KO JE GAZDA: Vardar još uvek prejak za Eurofarm Pelister

ZNA SE KO JE GAZDA: Vardar još uvek prejak za Eurofarm Pelister

Marko Marjanović
0 komentar

U prvom ovosezonskom susretu dva najjača makedonska tima, a u okviru plej-ofa domaćeg šampionata, Vardar je u Skoplju savladao Eurofarm Pelister 35:27 (17:12). Branilac titule je napravio ogroman korak ka odbrani naslova, ne samo zbog trijumfa već i zbog razlike kojom je on ostvaren.

Uz pretpostavku da će oba rivala biti maksimalna do uzvratnog duela u Bitolju, Eurofarm Pelister će morati da slavi ubedljivijom razlikom kako bi prekinuo dominaciju crveno-crnih. 

Zahvaljujući raspoloženim golmanu Čanevskom, potom i Hendaviju, gosti su se držali u igri do 15-og minuta, kada je Vardar sa isturenim Dibirovim u odbrani, razbranjenim Borkom Ristovskim i raspoloženim Gadžom u napadu počeo da pravi razliku – 13:7. Sjajno je Babićev tim reagovao nakon njegovog tajmauta, serijom 4:0 se približio na minus dva, ali su potom domaći ponovo preuzeli sve konce u svoje ruke. 

Disinger i Stoilov su odgovorili za 16:11, a nastavku je preimućstvo nastavilo da raste do 23:15, da bi deset minuta pre kraja postala dvocifrena. Iako je pitanje pobednika odavno bilo rešeno, rivalu su se do kraja maksimalno borili za svaku loptu, svesni da je konačan rezultat izrazito važan pred susret u Bitolju.

Ante Gadža je sjajnu partiju krunisao sa sedam golova, koliko je postigao i Disinger. Čupić je dodao pet, dok je na drugoj strani Mandalinić pogodio osam puta. Pratio ga je pivotmen Gradžan sa šest. 

 

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball