Balkan-Handball.com

Maribor kao lider ide na Bregenc (subota, 19), Malinović: Pun Tabor za prolaz dalje!

Rukometaši Maribora, ponovo su preuzeli lidersku poziciju u šampionatu Slovenije. Izabranici Marka Šibile, savladali su na svom terenu pred skromnih 130 navijača Ribnicu 29:23 (14:11) i tako napravili lepu uvertiru pred revanš drugog kola EHF Kupa sa Bregencom (prvi meč 35:36).

RK MARIBOR BRANIK – RD RIBNICA RIKO HIŠE  29:23(14:12)

RK Maribor Branik: Škalički, Vran 17 odb, Čudič; Štefanič, Malinović 4, Žmavc, Špelić 3, Jamnik 4, Poklar 1, Razgor 3(7m-1/0), Kodrin, Hrastnik 3, Fidel, Zarabec 9(7m-3/3), Kleč 2, Sok; Trener: Marko Šibila

RD Ribnica Riko Hiše: Klarič 2 odb(1x7m), Perovšek 6 odb; Leban 0(7m-1/0), Merhar 1, Fink 6, Atanasov, Omahen, Pahulje, Grebenc 1, Nosan 8(7m-5/4), Pucelj 2, Abrahamsberg 2, Batinič 2, Markovič 1, Košmrlj; Trener: Robert Beguš

Mariborčani čekaju subotu (19 časova) kada im u goste stižu Austrijanci. Momak koji je ovog leta stigao u redove slovenačkog tima, bosanskohercegovački reprezentativac, Dejan Malinović, spreman je da nastavi sjajnu pobedničku seriju u evropskim kupovima u „Taboru“, gde je Maribor izgubio samo jednom u poslednjih 13 mečeva!

– Cenim da smo na gostovanju u Bregencu ostvarili dobar rezultat, ali po prikazanom je moglo i bolje. Promašili smo previše čistih šuteva, tako da to moramo da popravimo. Nadam se da ćemo se plasirati u naredni krug. Nadam se da će judi doći i da nas podrže. Verujem da nakon sedam uzastopnih pobeda to i zaslužujemo. Uz njih bi nam bilo lakše. Treba nam takva podrška – reči su bivšeg rukometaša Izviđača i Borca iz Banja Luke.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *