Balkan-Handball.com

Dejan Malinović: Idemo na EURO da pokažemo da tamo nismo slučajno

Reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se u ponedeljak na Ilidži povodom početka priprema za Evropsko prvenstvo. U utorak se već igrao i prvi pripremni meč protiv Saudijske Arabije, a drugu prijateljsku utakmicu rukometaši Bosne igraće protiv kombinovanog sastava Premijer lige BiH 28.12. Zmajeve očekuju i utakmice u Poreču gde putuju 2. januara, kada će igrati protiv Katara i Hrvatske. Na Evropsko prvenstvo putuju 8. januara. Prvi meč na turniru igraće na otvaranju protv domaćina Norveške 10.01. od 20 sati i 30 minuta. Balkan-handball je razgovarao sa desnim bekom rumunske Konstance i reprezentacije Bosne i Hercegovine Dejanom Malinovićem.

Dosadašnji rezultati u Konstanci, i ambicije do kraja sezone?

-Loše smo startovali sezonu sa nekoliko neočekivanih poraza, ali od dolaska novog trenera nismo izgubili utakmicu. Iskreno Dinamo Bukurešt je tu najjača ekipa, sa najboljim igračima, mi ćemo se boriti za to drugo mesto. Mislim da imamo šanse za to.

U ponedeljak su počele pripreme za Evropsko prvenstvo?

-Jeste okupili smo se u ponedeljak, a u utorak već odigrali i prvu pripremnu utakmicu sa Saudijskom Arabijom. Dobro je to izgledalo ali rano je još govoriti, a i oni su slabija ekipa od nas. Pravu sliku ćemo imati tek posle Poreča i utakmica sa Hrvatskom i Katarom. Trenutno radimo na održanju i poboljšanju fizičke spreme. Čekamo još dvojicu iz Bundeslige da nam se priključe posle Nove godine. Najvažnije je da izbegnemo povrede, nemamo luksuz da izgubimo igrača.

Očekivanja od EURA 2020, u grupi ste sa Francuskom, Norveškom i Portugalom?

-Francuska i Norveška su realno puno bolje ekipe i mislim da će oni proći dalje. Naravno nećemo se predati. Naša šansa je protiv Portugala, iako su oni možda individualno bolji. Nažalost po njih, a na našu sreću Duarte neće igrati tako da videćemo sve je moguće. Idemo da se borimo i pokažemo da nismo slučajno tu. Cilj nam je da u kontinuitetu učestvujemo na prvenstvima, mislim da mi to zaslužujemo.

Sve Ex-YU zemlje igraće na prvenstvu, koliko je to značajno za rukomet u regionu?

-To je od izuzetnog značaja, a čak se uvek i jedna od zemalja bori i za medalje. Retko koji klub u najjačim ligama nema jednog Jugoslovena, to je dokaz da smo ozbiljni u rukometu. Mislim da su i ostali svesni da od reprezentacija iz regiona mogu svašta da očekuju. Najzanimljivije će biti u Gracu. Hrvatska je od svih najveći favorit, ali kada god se sastanu republike iz bivše Jugoslavije je zanimljivo i napeto. Nikad se ne zna do kraja ko je pobedio.

Ko su favoriti, a ko može da bude najveće iznenađenje?

-Standardno Danska i Francuska. Španija brani trofej tako da i njih vidim među favoritima. Norvežani su domaćini i mislim da mogu do neke od medalja. Ne mogu da izdvojim nijednu reprezentaciju kao glavnog favorita. Nijanse će odlučivati.

OGNJEN BORJANOVIĆ

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *