MARIO VUGLAČ - Rukomet posle četiri operacije - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan MARIO VUGLAČ – Rukomet posle četiri operacije

MARIO VUGLAČ – Rukomet posle četiri operacije

zika.bogdanovic
0 komentar

Sport, poput života, piše nepredvidive priče. Jedna takva je bila i ona, kako životna, tako i sportska, hrvatskog ljevaka Maria Vuglača. Kao velika perspektiva otišao je iz granica domovine put Njemačke, potpisao ugovor s prvoligašem iz Balingena, kojeg vodi jako osebujni trener Rolf Brack, čovjek sklon improvizaciji i korištenju ofenzivnih obrana, više od ikoga u Bundesligi. Vuglač nije imao sreće zaigrati za Bracka.

– Imao sam problema s ozljedama, dvije godine nisam odigrao niti jednu utakmicu, 3 operacije šuterskog ramena za redom, meniskus na koljenu, sve se to zaredalo, tako da dvije godine nisam odigrao utakmicu – govorio nam je nakon pobjede Hrvatske protiv Tunisa u osmini finala SP-a u Sarajevu, gdje je on sa 10 golova bio iznenađuja figura utakmice.

– Istina da će mi ova utakmica puno značiti.

Prvo pitanje nakon takve povijesti mora biti, kako je tijelo sada, osjeća li posljedice još uvijek? Kada je uopće bila posljednja operacija?

– Zadnja je operacija je bila 20. 08. prošle godine. Sada je napokon sve OK, baš ništa ne osjećam.

Ne poriče da je bilo pomisli i na odustajanje…

– I takve stvari prolazile su mi nesvjesno kroz glavu, iako ja niti u jednom trenutku nisam želio odustati. Svakako da u najtežim trenucima takve stvari prođu kroz glavu jer nije to lako. Vratiš se, radiš rehabilitaciju, pa opet sve isto. Nisam znao da je bila pogreška pri operaciji, tek nakon 4-5 mjeseci rehabilitacaije kada sam došao na trening i vidio da ne ide. Praktički bacio dvije godine u vodu.

I to je jedan od razloga zašto se krajem sezone rastao s Balingenom.

– Oni su željeli u 1. mjesecu biti sigurni hoće li mene, ili nekog drugog, no u prvom mjesecu moje rame nije bilo na potrebnoj razini, što je normalno nakon operacije i rehabilitacije. Rastali smo se na prijateljski način i od ovog ljeta sam slobodan igrač.

Drugi dio sezone je odradio na posudbi u Hüttenbergu, u 2. ligi, je li postojala šansa za ostanak?

– Htjeli su da ostanem, ali nismo se uspjeli dogovoriti. Imam ponude iz Njemačke, sve iz 2. lige, recimo Tusem Essen, ali bih nekako želio 1. ligu, pa i izvan Njemačke. Može biti Francuska, Španjolska, SEHA liga, radije bih SEHA-u nego 2. njemačku. Mislim da ima jačih utakmica, mada je 2. njemačka dosta jaka i prilično izjednačena.

Poslije brojnih promašaja Šime Ivića na startu utakmice, izbornik Goluža pružio mu je šansu, ‘nadam se da sam je iskoristio’, a četvrtfinale donosi još jednu, na neki način, nepoznanicu, Brazil.

– Dobro ćemo proučiti Brazilce, iznenadila nas je njihova pobjeda. Mislim ipak da uopće ne bi trebali razmišljati puno na njih, već se koncentrirati na nas, i ako odigramo kako znamo, onda mislim da nam nitko nije ravan na ovom SP-u.

IZ SARAJEVA
MILAN KRASIĆ

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball