Marko Krsmančić novi adut "Orlova": "SP veliki izazov za mlade igrače" - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Marko Krsmančić novi adut „Orlova“: „SP veliki izazov za mlade igrače“

Marko Krsmančić novi adut „Orlova“: „SP veliki izazov za mlade igrače“

zika.bogdanovic
0 komentar

Poslednji, kao da je reč o najozbiljnijoj ligi u Evropi, klupske obaveze u Austriji sa Alplom Hard, završio je debitant u redovima reprezentacije Srbije, Marko Krsmančić (23), koji se priključio “Orlovima” na pripremama u Pazovi:

– Ne razumem zašto su Austrijanci napravili takav calendar. Bitno je da smo uspešno završili polusezonu na deobi prvog mesta i da ćemo nastojati da se nađemo među četiri ekipe koje će odlučivati o tituli. Želja je naravno da odbranimo titulu.

Iskoristio si ukazanu šansu u dva meča kvalifikacija za EP 2014 u Danskoj. Očigledno da stručni štab ima poverenje u tvoje mogućnosti?

– Iskreno, iznenadila me šansa i naročito velika minutaža na tim mečevima, s obzirom da sam naknadno pozvan na spisak. Drago mi je da sam zaslužio to poverenje. Veliki je izazov predamnom i svim mladim igračima – Svetsko prvenstvo. Reprezentacija je podmlađena, a nama novajlijama je da se pokažemo u pravom svetlu.

Svi se nadaju da prvo mesto u grupi nije nedostižno?

– Probaćemo da ostvarimo što bolji plasman. Ako budemo dobro igrali, nema razloga da tako ne bude.  Tako bi izbegli teške rivale u osmini finala. Koreja je prvi rival i od nje ćemo morati dobro da se oznojimo da bi došli do onoga što svi želimo – visokog plasmana.

Ko je favorit za osvajanje zlata?

– Izdvaja se par ekipa.  Tu su Španci, kao domačin, zatim Francuska i Hrvatska. Ima dosta kandidata za medalje, a tu ubrajam i nas, koji bismo mogli nekome da se umešamo u borbu za medalje. Dosta zavisi od forme i povreda, a ako budemo spremni, možemo da pomrsimo račune jačima od nas.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball