Na Rumunje bez Balića, Vorija, Lackovića, Zrnića, Buntića, Alilovića... - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Na Rumunje bez Balića, Vorija, Lackovića, Zrnića, Buntića, Alilovića…

Na Rumunje bez Balića, Vorija, Lackovića, Zrnića, Buntića, Alilovića…

0 komentar

Hrvatska oslabljena u Rumunjskoj

I dok zemlja oko koje se vrti, manje-više, rukometni svijet, Njemačka, brigu brine, a najpoznatiji brk današnjice Heiner Brandt vjerojatno teško spava jer mu sastav pleše po rubu i ako ne dobije Austrije neće u Srbiju, a tako nam svega ni u London, Slavko Goluža i Hrvatska imaju slatke brige.
Hrvatski izbornik je u Rumunjsku odveo praktički B sastav, potpuno pomlađenu reprezentaciju bez najvećih imena. Tako će se Goluža Rumunjima na granici sa Srbijom, u Turnu Severinu, suprotstaviti bez Ivana Balića, Igora Vorija, Blaža Lackovića, Vedrana Zrnića, Denisa Buntića, Tončija Valčića, Damira Bičanića, Mirka Alilovića, Renata Sulića, Ivana Ninčevića…
– Idemo vidjeti ove mlade, provjeriti na koga možemo računati u budućnosti – govorio je posljednjih dana hrvatski šef struke dok se u Karlovcu pripremao za dva posljednja sraza kvalifikacija za EP u Srbiji (Litva u Poreču), koje se osiguralo sjajnim pobjedama protiv Španjolaca, prvo u Ciudad Realu, a onda i u Splitu.
Na istočni put je Goluža tako poveo 17 igrača: Blažičko, Šego i Pešić su vratari, Čupić, Matulić, Štrlek i Batinović krila, Musa i Marić pivoti, Gojun, Vuković i Blažević lijevi bekovi, Duvnjak i Josip Valčić razigravača, te Kopljar i Stepančić desni bekovi.
– Odradili smo vrhunski posao do sada i lijepa je prigoda da mlađi dobiju priliku, da se ispipa situacija oko nekih, da vidimo na koga računati u budućnosti. Šteta što nismo imali malo više dana i treninga zajedno, ali i u ovakvom sastavu idemo pobijediti u Rumunjsku – samouvjereno i optimistično je poručio krilo Löwena Ivan Čupić.
– Imamo dobru ekipu, na papiru kvalitetniju i vjerujem da ćemo to dokazati.
Marin Šego se nametnuo na vratima Zagreba, protiv Španjolaca nije bilo Alilovića, koji se ovaj tjedan ženi, a Šego je ugrabio 'jedinicu'.  
– Svi znamo da smo u pomlađenom sastavu, atmosfera je dosta dobra, dosta dobro radimo. Prepuni smo motiva, igrati za reprezentaciju je poseban osjećaj i sigurno ćemo biti 100 posto unutra. Rumunje dobro poznajemo, dobili smo ih dva puta i ako pristupimo maksimalno ni sada ne bi trebalo problema – poručio je Šego.
Hrvatska je mirna, rasterećena, bez ikakvog pritiska, a vjerojatno je slično i s Rumunjima koji uz Hrvatsku i Španjolsku u skupini realno nikad nisu ni imali neke izglede.
– Bez obzira na sastav osnovni principi se moraju znati. Ostaviti srce na parketu, bacati se na glavu za svakom loptu. To smo mi radili kada smo ulazili u reprezentaciju, to se sada traži od mladih – jasno je Čupić dao do znanja koji će biti ciljevi u ove dvije utakmice, kada se rezultat toliko ne traži. 
Bez obzira što nema momaka koji su zadužili na brojne načine hrvatski rukomet, ni sastav koji bi Goluža mogao izvesti, a koji bi recimo mogao izgledati ovako: Šego – Štrlek, Vuković, Duvnjak, Kopljar, Čupić – Marić, uopće ne izgleda loše. Zar ne? (M. Krasić)

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.