Najbolji levi bek u Francuskoj, Jovana Stoiljković: "Motiv za dokazivanje sada još veći" - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Najbolji levi bek u Francuskoj, Jovana Stoiljković: „Motiv za dokazivanje sada još veći“

Najbolji levi bek u Francuskoj, Jovana Stoiljković: „Motiv za dokazivanje sada još veći“

Zorica Radojkovic
0 komentar

Ženska reprezentacija Srbije priprema se ovih dana u Beogradu za Mediteranske igre u turskom Mersinu. Šansu da se nametnu dobile su devojke koje su nosile reprezentativni dres u mlađim kategorijama, kao i nekoliko igračica koje nisu puno igrale u A selekciji u predhodnom periodu. Jedna od njih, Jovana Stoiljković, na pripreme je stigla posle sjajne klupske sezone krunisane laskavim priznanjem za najboljeg levog beka u Francuskoj.

-Nisam očekivala da ću dobiti to priznanje, ali sam jako srećna i zadovoljna. Tek sam godinu dana tamo, trudila sam da igram dobro i pokažem šta znam. Odgovara mi što se u svaku utakmicu ulazi sa istim pristupom, što je liga toliko izjednačena i što u svakom meču moraš maksimalno da se zalažeš. Kada je tako, iz meča u meč ne razmišljaš o svom učinku već se fokusiraš na ekipu i uživaš u igri.


Videlo se da si uživala, regularni deo sezone završila si na 4.mestu liste strelaca sa 94 gola u 15 utakmica . Tvoj klub Avr je na kraju bio šesti, ali ste imali puno momenata od sjaja do očaja. Dobijete šampionke, pa izgubite od ekipe koja je ispala iz lige, čime ste definitivno potvrdili konstataciju o najzanimljivijoj ligi u Evropi.

-Da, pobedili smo Mec u prvom delu sezone, a izgubili od Dižona u drugom delu posle evropskog prvenstva kada se u većini ekipa koje su imale reprezentativke osetio umor i pad forme. Imali smo problema sa povredama, meni je stradao zglob, zatim smo ostali bez desnog krila, tako da je sve to na kraju uticalo na naša različita izdanja. Bez obzira što smo na papiru u nekim utakmicama bili favoriti, nismo to uspeli da pokažemo. Ipak, u klubu su zadovoljni sezonom jer smo pred plej-of bili četvrti, a igrali smo i polufinala kupa Francuske i Liga kupa, kaže nekadašnja igračica Dubočice, Napredka, Bora, Naise, Zaječara i dodaje da ostaje u Avru i sledeće sezone:
-Prija mi Francuska generalno. Osećam se dobro i na terenu, i van terena. Kostur ekipe je ostao isti i pored nekoliko odlazaka, a za sada su stigle Jasna Tošković iz Pariza i Džesika Alonso iz Zaječara.

Klupska sezona je uspešno završena, ali je ostalo još jedno reprezentativno takmičenje. Spremaš li se da obučeš najdraži dres i postaneš uzdanica Srbije?

-Prvi deo priprema za Mediteranske igre smo odradile u Vrnjačkoj Banji. Imale smo jedan slobodan dan i sada smo ponovo u punom treningu u Kovilovu. Sa nekoliko devojaka sam već igrala u klubovima, a sada se sve zajedno trudimo da se što bolje uigramo. Motivisane smo i koncentrisane da svaki trening odradimo na visokom novou. Što se mene lično tiče imam ogroman motiv za dokazivanjem u dresu reprezentacije jer nisam imala baš puno prilika do sada. Mislim i da ostale devojke razmišljaju slično, tako da se sa pravom nadamo dobrom rezultatu u Turskoj.

Sastav reprezentacije Srbije za Mediteranske igre:

Golmani: Jovana Risović (Maks sport), Ana Kačarević (Naisa), Marina Pantić (Dižon).

Krila: Sanja Radosavljević (Radnički Kragujevac), Jovana Bartošić (Jagodina), Katarina Krpež (Krim), Nevena Popović (Lund).

Pivoti: Dragana Cvijić (Budućnost), Sanja Rajović (Zaječar).

Bekovi: Jovana Stoiljković (Avr), Katarina Stepanović (Radnički Kragujevac), Jelena Trifunović (Budućnost), Marina Živković (Jagodina), Maja Radojičić (Malme), Tamara Georgijev (Zaječar), Sandra Filipović (Milenijum), Jelena Živković (Budućnost).

Grupe na mediteranskim igrama u Mersinu od 20.do 30.juna:

Grupa A: Srbija,Španija i Tunis
Grupa B: Makedonija, Hrvatska, Crna Gora i Italija
Grupa C: Francuska, Turska, Slovenija i Alžir

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball