Balkan-Handball.com

Nik Tominec prelomio: „Dres Hrvatske kao ostvarenje dečačkog sna“

Hrvatska je dobila još jednog igrača, spremnog da pojača konkurenciju za sastav seniorske reprezentacije. Reč je o jednom od najboljih mladih levorukih igrača sa ovih prostora, desnom krilu švajcarskog Kadeten Šafhauzena, Niku Tominecu (22). Sin Slovenca i Hrvatice, poznatih rukometnih imena, prošle godine bio je na „nišanu“ tri reprezentativne selekcije (Švajcarska, Hrvatska i Slovenija), ali je on želeo – „kockasti“ dres. U razgovoru za Balkan-Handball.com, Tominec objašnjava razloge za svoju odluku:

– Odluka je bila vrlo teška, jer sam polu Hrvat, a polu Slovenac, koji je odrastao u Švajcarskoj. Još u dečačkim danima su me fascinirali hrvatski sportisti, Ivanišević, Kostelići, fudbaleri i rukometaši. Tako je ostalo i do dan danas. Uvek sam uživao gledajući hrvatske rukometaše, posebno Ivana Balića. Tako se rodio i san da jednog dana zaigram za hrvatsku reprezentaciju.

Kako je došlo do kontakta sa ljudima iz hrvatskog rukometa?

– Sa Kadetenom sam čak četiri puta igrao protiv Zagreba u EHF Ligi šampiona. Posle utakmice u Šafhauzenu, ove poslednje, koju smo dobili sa jednim golom, gospodin Gobac i selektor Goluža, pokazali su interes za mene. Nakon toga je usledilo par telefonskih razgovora sa selektorom.

 O čemu ste pričali?

– Pitao me je da li imam želju da igram za Hrvatsku. Naravno, takvo zanimanje od strane selektora i HRS-a, približilo me ostvarenju dečačkog sna.

Švajcarska, Slovenija, Hrvatska….

– Odluke uvek donosim svojom glavom. Veliki izazovi su me oduvek privlačili, kao i u ovom slučaju. Da  ne verujem u sebe, ne bih se ni odlučio za ovakav korak.

Konkurencija je “strašna”. Tu su Čupić i Horvat, još uvek mladi, u najboljim godinama…

– Njih dvojica su među najboljim krilima na svetu od kojih se može mnogo naučiti. Bilo bi mi jako drago da uz takve igrače, dobijem šansu.

Ni novi ugovor sa Šafhauzenom, nije te prelomio da zaigraš za Švajcarsku, i pored poziva selektora Perkovca. Kako su reagovali u klubu na tvoju odluku?

– I njima je bilo u interesu da se saradnja nastavi. Sigurno je da su želeli da igram za Švajcarsku, ali kada sam im jasno rekao da želim da igram za Hrvatsku, moju odluku su prihvatili sportski – kaže Tominec na kraju razgovora za Balkan-Handball.com.

One Comment

  1. Stole

    15/04/2013 at 20:32

    Nik sve najboje!!!

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *