Balkan-Handball.com

NIKADA DOSADNO SA UMIČEVIĆEM – Razočaran Vujom, Obrvanu nudi već potpisan ugovor

Sa potpredsednikom RK Borac Mtel i jednim od čelnih ljudi Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine već godinama, Marinkom Umčevićem, nikada nije dosadno. Tako je čovek koji je često „bez dlake na jeziku“ u par dana uspeo da uzburka tamošnju javnost izjavama o Veselinu Vujoviću i Ivici Obrvanu, treneru Borca i selektoru Bosne i Hercegovine.

  • Razočaran sam u Vujovića, ispostavilo se da je on veliki i skup promašaj. Sada shvatamo da smo pogriješili kada smo ga angažovali. Tvrdim da nijedan klub u regionu nema ovako sređenu situaciju kao mi, kada je riječ o platama igrača i uslovima, a rezultat je u potpunosti izostao – rekao je Marinko Umičević posle poraza od Izviđača koji najverovatnije znači da Banjaluka ostaje bez titule ove sezone.
  • Nisam trener i rukometni stručnjak, ali ću dati sebi za pravo da kažem da je utakmica bila izuzetno loše vođena. Imali smo sve u svojim rukama i to prosuli za nekoliko minuta. Mislim da je trener psihološki “ubio” igrače koji su prečesto izgledali zbunjeno. Često je ulazio u konflikt sa sudijama, mislim da atmosfera nije onakva kakva treba da bude. Nijednog trenutka nismo se miješali u sportski dio. Poštovali smo želje stručnog štaba, isplatili sve plate i u prošloj sezoni koja je prekinuta, a ako uzmemo da naši igrači imaju najveće zarade, mislim da to govori o našem radu. Ni taj milion maraka od Vlade RS nije pao s neba, kumili smo i molili da nam pomognu. Ali ispostavilo se da je to sve nedovoljno. Ni trener ni igrači nisu opravdali ono što redovno dobijaju, rekao je Kondić.

Umičeviću se ne sviđa ni odluka da Vujović naredne sezone sedi na klupi Vardara:

  • I na taj način je pokazao da nas ne poštuje, jer je ispalo da smo mu mi samo usputna stanica, zaključio je Umičević, a prenosi Sport1.

OBRVAN IZNENAĐEN

Umičević je čestitao i plasman reprezentaciji Bosne i Hercegovine na plasmanu na EURO 2022, istakavši da će se sa Ivicom Obrvanom pregovarati. To je ostavilo u čudu aktuelnog trenera Zagreba, koji kaže da ima potpisan ugovor na četiri godine.

  • Imam aktuelni potpisani četverogodišnji ugovor sa reprezentacijom BIH. Ne bih htio ništa drugo komentarisati na vaše pitanje, mogu samo reći da imam aktuelni potpisan ugovor do 2025. Moguće da je bio lapsus, da je krivo prenesena izjava, nemam pojma, možete pitati i na drugoj adresi“, rekao je Obrvan za MONDO.

Prvi čovek BiH rukometa, Marinko Umičević: Državo, hapsi!

One Comment

  1. Vultures

    12/05/2021 at 15:45

    Molim Vas da ne dajete medijsku pažnju ovom i….. Sportski pozdrav i Banjaluke

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *