Balkan-Handball.com

Nikola Cvijetić odustao od Švajcarske i želi da ostvari san: Sa Srbijom na veliko takmičenje!

Srbija će u budućnosti moći da računa na još jednog rukometaša kada je u pitanju nacionalni tim. “Naše gore list”, momak čiji su roditelji iz Aranđelovca, švajcarski reprezentativac, Nikola Cvijetić (1989), odlučio je da se zahvali na budućim pozivima u tamošnji nacionalni tim, i posle pauze koja je propisana pravilima IHF-a, stavi na raspolaganje srpskim selektorima u budućnosti! U izjavi za Balkan-Handball.com, desno krilo švajcarskog šampiona, Kadetena iz Šafhauzena, objašnjava razloge za ovakvu odluku i želju da jednog dana obuče dres “orlova”:

– Zbog nemogućnosti ostvarivanja viših ciljeva sa reprezentacijom Švajcarske, ali i konstantnog guranja švajcarskih igrača, odlučio sam da stavim tačku na taj deo svoje karijere. U dogovoru sa svojom familijom, jer sam u srcu Srbin, odlučio sam da pokušam da se u budućnosti nametnem nekom od srpskih selektora. Ako da Bog, zaigraću za reprezentaciju Srbije. Svestan sam kakva me konkurencija čeka, ali imam tek 24 godine, pa i pored pauze do 2017. godine, imam dosta vremena da ostvarim svoj san i sa reprezentacijom zaigram na velikom takmičenju – kaže Nikola Cvijetić, koji je u prva tri meča EHF Lige šampiona za švajcarski tim postigao četiri gola.

Cvijetić je dres švajcarske reprezentacije nosio 15 puta. Debitovao je aprila 2013. godine, a poslednji nastup je upisao juna ove godine u Tunisu. To znači da za srpski tim ne bi mogao da nastupi pre juna 2017. godine. Rođen je u Švajcarskoj, gde je i napravio prve rukometne korake:

– Potičem iz škole Kadetena. Prošao sam sve selekcije, a u prvu ekipu sam ušao 2006. godine, kada je trener bio Goran Perkovac. Od tada sam član Kadetena, a jednu godinu sam proveo na pozajmici u Stefi. Kao i prethodnih godina, cilj nam je da osvojimo sve domaće trofeje, a u Ligi šampiona dođemo do TOP 16 faze – zaključuje Cvijetić, a sva je prilika da će Švajcarci to i ostvariti, s obzirom da tim koji vodi Nemac Markus Baur posle tri kola ima tri boda.

Članovi Kadetena sui  bivši srpski reprezentativac Aleksandar Stojanović, odnosno, velika nada hrvatskog rukometa, Marko Mamić, dok je trener golmana Nenad Puljezević.

2 Comments

  1. Pingback: Nikola Cvijetic leaving Swiss NT: My dream is to play for Serbia! | Handball Planet

  2. Pingback: Švajcarski Kadeten bez Srba od narednog leta | Balkan Handball

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *