Nikola Manojlović (RNL): Hteli smo Kil, dobili najteže - Barsu! - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Nikola Manojlović (RNL): Hteli smo Kil, dobili najteže – Barsu!

Nikola Manojlović (RNL): Hteli smo Kil, dobili najteže – Barsu!

zika.bogdanovic
1 komentar

Vikao je komentator EHF-a Tom O Bragain “what a match”, kada su kuglice na žrebu za TOP 8 EHF Lige šampiona spojile Barselonu i nemački Rajn Nekar Leven. Nemci su na kraju jedne ere sa Gudmundurom Gudmundsonom na čelu, namerni da posle osvajanja EHF Kupa prošle godine, uzmu i nešto vrednije, DKB Bundesligu ili EHF Ligu šampiona. Kvalitet imaju, nalaze se u formi koja ruši sve pred sobom, ali do F4 u Kelnu, drugog posle debija 2011. godine, imaju i najtežeg mogućeg rivala, špansku Barselonu. Kada smo srpskog internacionalca, Nikolu Manojlovića (33), pitali za mišljenje o ishodu žreba, dobili smo širok osmeh i kontra-pitanje:

– Jel’ dovoljno? – našalio se Nikola, a onda nastavio:

– Očekivao sam iskreno Kil, jer bi u nedelji u kojoj igramo sa njima, mogli da se skoncentrišemo samo na jednu ekipu. Izvukli smo Barselonu, koja demonstrira moć čitave godine i koja je najteži mogući protivnik za nas u ovom trenutku.

Većina rukometne javnosti misli da su Katalonci prvi favoriti za šampionski pehar…

– I ja ulazim u tu većinu. Igrački kadar koji imaju i liga u kojoj igraju, daju im mogućnost da tempiraju formu za EHF Ligu šampiona. Samim tim, najozbiljniji su kandidat za osvajanje titule, iako, ne bih isključio Kil i Vesprem iz trke za osvajanje F4, uz nadu da će barem jedna makedonska ekipa naći svoje mesto u Kelnu.

USPEH MAKEDONACA – BUM ZA ČITAV EX-YU RUKOMET

I Manojlović, kao i čitava Ex-Yu rukometna zajednica, oduševljen je uspehom makedonskih timova…

– Plasman na F4 bi bio pravi bum za makedonski i Ex-Yu rukomet. Kako igraju zrelo, oba tima, i jedni i drugi imaju šanse da se nađu u Kelnu. Kada bi to učinila oba tima, bilo bi to opšte slavlje u Makedoniji i velika nagrada za višegodišnja ulaganja, u ovoj, sada broj 1 Ex-Yu rukometnoj zemlji.

Iza Rajn Nekar Levena je jedan veliki skalp – poljskog Kilcea, a iza je  nesvakidašnji sukob na prvom meču Talanta Dušebajeva i Gudmundura Gudmundsona, dva velika trenerska imena. Kako je ekipa reagoavala na to?

– Naša ekipa je uvek sjajno, igramo haotičnu odbranu i odličan napad. Imamo sjajne golmane. Jako je zanimljivo biti ponovo ovde. Treneri, za razliku od igrača, imaju veću dozu adrenalina u sebi tokom utakmice, koju nemaju gde da kanališu, pa mogu i da razumem određene čarke tokom i posle utakmice. Ono na konferenciji za medije, poslužilo je kao marketing.

Da li je RNL sposoban da izdrži u borbi za pehare na dva fronta – Bundesligi i EHF Ligi šampiona. Šta je važnije?

– Teško da možemo da biramo. Mi smo ekipa, koja na žalost, ne koristi svu širinu igračkog kadra i svaku utakmicu igra kao da je najbitnija. Oba fronta su nam podjednako bitna – zaključio je Manojlović, koji još uvek razmišlja o tome da li će i gde nastaviti karijeru posle juna.

Možda vam se dopadne

1 komentar

dan 13/04/2014 - 17:59

BRAVO DOKAZANI RUKOMETNI MAJSTORE A BOGAMI I LJUDINO U NAJPOZITIVNIJEM SMISLU MOGUĆEM !
DOK JE TAKVIH LIKOVA ŽIVET ĆE OVJA SVET IPAK U POZITIVI !
Bravo Nidžo – Džoni !

Odgovori

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball