Novi član PIK-a, Vladimir Vranješ: "Puno sam napredovao - Jedva čekam da to i pokažem" - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Novi član PIK-a, Vladimir Vranješ: „Puno sam napredovao – Jedva čekam da to i pokažem“

Novi član PIK-a, Vladimir Vranješ: „Puno sam napredovao – Jedva čekam da to i pokažem“

zika.bogdanovic
0 komentar

Bosanskohercegovački pivotmen, Vladimir Vranješ (25), posle samo godinu dana pečalbe u španskom Ademar Leonu, kao i mnogi drugi, odlučio se da napusti Iberijsko poluostrvo i ode tamo gde rukometni profesionalizam ima i finansijski aspekt osim sportskog – mađarski PIK Seged. Bliže Banjaluci, u još većoj koloniji igrača sa naših prostora i ponovo sa Ligom šampiona, kao odrednicom kvaliteta:

– Potpisao sam za jedan veliki klub. Daću sve od sebe da napravimo dobre rezultate, ako je to ikako moguće, osvojimo i neki trofej. Mislim da je PIK dobra sredina za napredovanje i održavanje kontinuiteta dobrih igara – kaže Vranješ za Balkan-Handball.com

Kada čovek jednom oseti igranje u Ligi šampiona, onda je teško ići ispod tog nivoa?

– Liga šampiona je svakako jedan od razloga zašto sam izabrao baš PIK. Mislim da sam puno napredovao i jedva čekam sledeću sezonu da pokažem da me nisu džabe doveli. Jako sam gladan velike scene. Igram u društvu najboljih i biću im rame uz rame. Posle dobrih partija, dobio sam poziv iz Segedina i verujem da nisam pogrešio.

Napuštaš ASOBAL posle samo godinu dana. Većina naših igrača uvek potencira da Španiju nikada ne bi napuštali, samo da nije takva kriza – kakva jeste…

– Nisam očekivao da ću otići posle samo godinu dana, ali svemu je kumovala ekonomska kriza i besparica. Španija je savršena za život. Svako ko je bio osetio je čari te države. Hrana, piće, život, sve je jako slično nama. Nadam se da će se kroz koju godinu ASOBAL vratiti na stare staze, a nikada se ne zna. Možda se nekada opet i vratim – zagonetan je na kraju momak koji je igračku afirmaciju stekao u banjalućkom Borcu, a u planovima selektora BiH, Dragana Markovića, ima značajno mesto.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball