NOVOSAĐANI SLAVILI NA „BANJICI“: Muke Vojvodine sa vrtićem Partizana – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

NOVOSAĐANI SLAVILI NA „BANJICI“: Muke Vojvodine sa vrtićem Partizana

Šampion iz Novog Sada je i po treći put u nepunih mesec dana savladao najvećeg rivala na domaćim terenima, ekipu Partizana 25:23 (14:11), ovoga puta u prvom kolu SEHA South Stream Lige 2013/2014. Osim bodova, međutim, ništa drugo ne bi trebalo da veseli Momira Rnića i njegove momke, jer ovaj sastav Novosađana (bez Steve Popova) ne bi smeo da dozvoli mučenje sa golobradim mladićima iz Partizana, koji su pred 350 svojih navijača na „Banjici“ bili oslabljeni za neigranje Ivana Dimitrijevića i Milana Rašića, dok je Nenad Maksić zbog povrede izostao od 39. minuta.

STATISTIKA

Vojvodina je krenula dobro predvođena Urošem Elezovićem, najboljim strelcem utakmice sa osam golova. Već posle devet minuta pri rezultatu 6:2, trener Partizana, Aleksandar Brković morao je da zatraži tajm-aut. Crno-beli nisu mogli previše da menjaju, a bekovsku postavu su činili kadetski reprezentativci Sretenović i Radovanović, uz golobradog Đuričića (1996) i jedinog iskusnije Maksića. Na golovima su Radovanović i Kocić davali dodatnu snagu serijom odbrana. Imali su Novosađani i 11:6 u 21. minutu, kada je u seriji bio desni bek Milan Mirković. Priključak do odmora, pokušao je da napravi Aleksandar Radovanović sa dva vezana gola.

MAKSIĆEVA POVREDA – MOTIV VIŠE

U 37. minutu kada je na semaforu pisalo 18:12 za Vojvodinu, činilo se da će šampion lako privesti meč kraju. Teška povreda ramena Nenada Maksića u 39. minutu, čini se, dodatno je motivisala mlade Beograđane. Razbranio se Radovanović na golu, usledila je serija crno-belih, koji su do 50. minuta stigli na minus dva – 19:21.

Digla se malobrojna publika na noge na tribinama „Banjice“, a Vanja Ilić u 52. minutu izjednačio na 21:21. Stvari u svoje ruke uzeo je Uroš Elezović, donoseći Vojvodini novu prednost. Pri rezultatu 25:23 na dva minuta pre kraja, Partizan je imao još jednu šansu za priključak. Na ruku im je išlo i to što je Marjanac zaradio isključenje pa su do kraja mogli da odigraju 6 na 5 i uhvate priključak. Danak neiskustvu, međutim, platili su klinci u crno-belim dresovima, lopta je nakon nepreciznog dodavanja završila u autu, a sa njom i šansa da se možda otkine bod velikom rivalu…

Igrač utakmice, bio je Miroslav Kocić, čuvar mreže Novosađana sa 16 odbrana.

One Comment

  1. Pingback: DOMINANTNA FIGURA SRPSKIH GOLOVA – Miroslav Kocić: “Odbranu smo skockali – Napad problem” :: Balkan Handball

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *