OSVETA U O2 ARENI: Novi Kil protutnjao Hamburgom! - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan OSVETA U O2 ARENI: Novi Kil protutnjao Hamburgom!

OSVETA U O2 ARENI: Novi Kil protutnjao Hamburgom!

zika.bogdanovic
0 komentar

Ko je na trenutak pomislio da Kil neće imati jaku ekipu ove sezone, u svoju zabludu se mogao uveriti gledajući meč iz „O2 Arene“ u kome su „Zebre“ prosto samlele domaći HSV 32:26 (16:14), osvetivši se tako timu Martina Švalba za poraz u polufinalu F4 turnira EHF Lige šampiona u Kelnu pre par meseci! Fantastičan meč pred 12000 gledalaca u Hamburgu, prelomila je bolja odbrana gostiju iz Kila, koji su velikom pobedom na najbolji mogući način čestitali rođendan svom treneru Alfredu Gislasonu.

Kil je manje-više bio dominantan tokom čitavog meča, u prvom delu zahvaljujući sjajnom Sjostrandu na golu i raspucanom Vujinu (10/15, čak osam u prvom poluvremenu), najboljem strelcu meča, dok je u završnici „motor“ upalio i Filip Jiha (7), odnosno drugi golman Palička sa šest odbrana u poslednjih deseta minuta.

Poslednje izjednačenje, viđeno je u 48. minutu (23:23), kada se igra HSV-a raspala. U timu Martina Švalba, osim efikasnog Lindberga (8) koji je meč završio sa četiri promašaja, istakao se Johanes Biter sa 12 odbrana. Balkanci do neprepoznatljivosti. Loš derbi Domagoja Duvnjaka (1/4), a ništa bolji Žarka Markovića (2/6) i Petra Đorđića (3/6).

Posle poraza Flensburga u Magdeburgu 29:27, Kil je sa Rajn Nekar Levenom na čelu bundesligaškog karavana…

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball