ODBROJAVANJE: Barsa na istorijskom zadatku u Kelnu! (Video) – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

ODBROJAVANJE: Barsa na istorijskom zadatku u Kelnu! (Video)

Jedna od mnogobrojnojnih draži, odnosno specifičnosti završnog turnira EHF Lige šampiona u Kelnu jeste da nijedan tim nije uspeo da odbrani titulu od uspostavljanja fajnal-for formata. Neretko se događalo da aktuelni šampion ni ne stigne do polufinala, ali tradicije postoje da bi se rušile…

Pomenuta činjenica mogla bi biti motiv više, ali i svojevrsno rasterećenje za „Blaugranu“. Dvanaest meseci ranije, konačno su opravdali ulogu favorita i osvojili trofej posle šest godina posta, i to u oproštajnoj sezoni Ćavija Paskvala.

Dominacija kroz sezonu krunisana je najvažnijom titulom, i to najubedljivijom finalnom pobedom u istoriji ovog takmičenja (36:23 protiv Olborga). Iako nisu bili u toj meri dominantni, sa novim trenerom Ortegom, Katalonci su prilično rutinski i ove sezone stigli do završnice.

Nakon dugo vremena ( ne računajući decembarski F4 iz 2020, kada nije bilo osmine ni četvrtfinala), na završnom turniru nema autsajdera. Svima se daju skoro podjednake šanse (Barselona, Kil, Vesprem i Vive Kielce). Velika vest za branioca titule je povratak povređenog pivotmenskog tandema Frade-Fabregas, koji se očekuje na terenu.

Pogledajmo kako je izgledao Barsin put do Kelna…

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *