Idealan uvod u finale: Kil penal serijom do trećeg mesta! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Idealan uvod u finale: Kil penal serijom do trećeg mesta!

Idealan uvod u finale: Kil penal serijom do trećeg mesta!

Marko Marjanović
0 komentar

Utešno treće mesto na fajnal-foru EHF Lige šampiona pripalo je Kilu. U duelu nekadašnjih saigrača, starih znanaca i mladih stručnjaka, Filip Jiha se radovao protiv Momira Ilića nakon boljeg izvođenja sedmeraca njegovog tima. 

Vesprem je vodio do poslednjih deset minuta, ali je ponovo posustao, što je Kil iskoristio da preokrene. Gol Maea sa sedam metara po isteku vremena odveo je utakmicu u penal seriju, gde je dominirao Niklas Landin.

Danski golman je odbranio Marguču i Laugeu, dok je Jahija pogodio prečku. Precizan u Vespremu bio je samo Nenadić. Na drugoj strani, Cupara je zaustavio Zarabeca, a pogađali su Ekberg, Vajnhold i Landin.

KIL-VESPREM 34:34 (14:18) – 3:1 U PENAL SERIJI

KIL: Landin 9 odbrana, Kvenšted -Bilik 7, Zarabec 6, Duvnjak 4, Erig 5, Vinček 6, Rajnkind 1, Damke 2, Magnus Landin, Mirhold, Vajnhold, Ekberg 3, Benitez, Horak

VESPREM: Cupara, Korales 11 odbrana – Nilson 7, Jahija 8, Mae 6, Lekai 3, Makeda 2, Lauge 2, Nenadić 1, Marguč 3, Lukaš 1, Ilić 1, Ligetvari, Štrlek, Blagotinšek, Šipoš

Isključenja: Kil 4 minuta, Vesprem 8 minuta

Sedmerci: Kil 6/7, Vesprem 3/6

Jako slično prvo poluvreme odigrao je Vesprem, onom iz polufinala protiv Kielcea, s tim što je ovoga puta stekao blagu prednost bez naročitog golmanskog doprinosa Rodriga Koralesa. 

Nije briljirao ni Landin na drugoj strani, pa je veći napadački potencijal Ilićevog tima, valorizovan najpre kroz fenomenalnu saradnju Nenadića i Nilsona, bio presudan u kreiranju razlike od četiri gola. Izostanak Sandera Sagosena žestoko je uticao na produktivnost bekovske linije crno-belih.

Igrom gol za gol, mađarski predstavnik je održavao tu prednost do sredine drugog poluvremena, a onda je usledio veliki pad, sličan onom iz polufinala. Napad je stao, odbrana posustala –  golovi Zarabeca donose egal, a kontra Eriga vođstvo od 32:31 u 53. minutu.  Razbranio se Landin, „skinuo“ sedmerac Nenadiću, ali njegovi saigrači to nisu materijalizovali.

Tačnije, Vesprem je uspeo da konsoliduje redove u odbrani, i stvori pravi bedem ispred Cupare, koji je priliku dobio tek u poslednjih pet minuta. Mae i Nilson donose novi preokret – 33:32 za Vesprem, dva minuta pre kraja.

Ekberg poravnava sa sedam metara, a Landin spektakularno brani zicer, pa se u poslednji minut ušlo sa nerešenim rezultatom i posedom Kila. 

Potpuno nesnađeni francuski arbitri (tokom čitave utakmice), daju novu priliku sa penala Ekbergu, a ovaj ne greši. Dvadeset sekundi pre kraja, Ilić poziva novi tajm-aut. Pokušaj cepelina na Jahiju Omara biva nepropisno zaustavljen, pa Vesprem dobija sedmerac na isteku vremena.

Kentan Mae preuzima odgovornost, hladnokrvo pogađa i odvodi meč u penal seriju, gde je Kil bio bolji.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball