Balkan-Handball.com

ODLAZAK LEGENDE! Blaženko Lacković završio karijeru!

I poslednji iz zlatne generacije hrvatskog rukometa iz Atine 2004. godine, okačio je patike o klin. Tridesetdevetogodišnji Blaženko Lacković odlučio je da stavi tačku na profesionalnu karijeru posle više od dve decenije profesionalnog puta, tamo gde je i ostvario najveće klupske uspehe – u Hamburgu.

„Mogao sam još da igram odbranu u drugoj ligi, ali dosta je„, bila je poruka koju je popularni Lac imao za kraj jednog neverovatnog puta, koji će se nastaviti na trenerskoj klupi, gde sedi pored glavnog trenera Torstena Jansena.

Blaženko Lacković je karijeru započeo u Varteksu, a nastupao je i u Zagrebu (imao je i neuspeli pokušaj da zaigra za Metković zbog tadašnjeg rata dva kluba), Flensburgu (2004-2008), da bi najveće uspehe ostvario sa moćnim HSV-om gde je u šest sezona postao šampion Nemačke, ali i osvojio EHF Ligu šampiona – 2013. godine.

Slede dve godine u Vardaru (2014-2016), pa sezona u Kilu (2016-2017), da bi krenuo sve iz početka, sa drugoligašem iz Hamburga, gde je pustio korenje ušavši u biznis sa franšizom „Muzeja iluzija“.

Ono što je osvojio sa reprezentacijom Hrvatske zvuči mnogo interesantnije. Svetski šampion 2003 iz Portugala i olimpijski zlatni iz Atine 2004. godine, u postavi sa Ivanom Balićem i Petrom Metličićem, godinama je predstavljao sam vrh svetskog rukometa. Osvojio je osam medalja na velikim takmičenjima, izgubio četiri finala, a poslednje odličje stavio je oko vrata na Svetskom prvenstvu 2013. godine u Španiji.

Velika karijera, veliki Lac!

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *