Odložen fajnal-for Kupa Crne Gore – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Odložen fajnal-for Kupa Crne Gore

Umesto 19. i 20. septembra, finalni turnir Kupa Crne Gore za sezonu 2019/2020. igraće se 18. i 19. decembra – odlučio je RSCG zbog problema sa koronavirusom u pojedinim klubovima.

“Uprkos mjerama Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT) kojima je dozvoljeno održavanje sportskih događaja, bez prisustva gledalaca i uz poštovanje privremenih mjera koje se odnose na ličnu higijenu, Rukometni savez Crne Gore obavještava javnost o odgađanju utakmica Kupa Crne Gore u muškoj i ženskoj konkurenciji koje su bile planirane za septembar.

Razlog za odgađanje duela koji su bili zakazani za septembar je trenutna složena epidemiološka situacija u pojedinim klubovima koji su o navedenom obavijestili kancelariju Saveza, zbog čega je RSCG donio navedenu odluku s ciljem očuvanja zdravlja igrača, članova stručnog štaba i drugih aktera rukometnh tamičenja.

U septembru je trebalo da budu odigrani mečevi četvrtfinala Kupa za žene Levalea 2010 – Rudar i Feniks – Devetka, kao i polufinalni duel. Novi termini navedenih mečeva biće naknadno određeni.

Odgađa se i finalni turnir Kupa Crne Gore za muškarce koji je trebalo da bude održan 19. i 20. septembra u Podgorici. U polufinalnim duelima trebalo je da igraju Komovi – Partizan 1949 i Budućnost Podgorica – Lovćen”.

Odgođen je i finalni meč Kupa za seniorke, u kojem je Budućnost čekala rivala u meču za trofej.

Novi termin odigravanja finalnog turnira Kupa za muškarce i finala za žene je  18/19. decembar ove godine.

Rukometni savez Crne Gore obavještava javnost da će nacionalna prvenstva za sezonu 2020/21 početi kako je i planirano, odnosno 26/27. septembra – Prva muška liga i Kadetska liga, te 17/18. oktobra – Prva ženska liga i Druga ženska liga”, piše u saopštenju RSCG.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *