Balkan-Handball.com

Oglasio se ARKUS o zahtevu Bekamenta BB

Trener Bekamenta Bukovičke Banje, Saša Bošković, izneo je optužbe na loše suđenje u derbi meču sa Jagodinom 28:29 i prozvao rukovodstvo RSS i ARKUS lige. Klub iz Aranđelovca se oglasio tako što je zatražio „mišljenje o suđenju“ od strane organa ARKUS lige. Iz sedišta lige na adresu kluba stigao je i odgovor potpisan od strane direktora lige Milorada Šolevića i predsednika UO ARKUS Milana Đukića.

„Nakon zahteva kluba za dostavljanje „mišljenja o suđenju“ na utakmici Bekament Bukovička banja-Jagodina, koji ste uputili na više mail adresa, osećamo moralnu i profesionalnu obavezu da vam odgovorimo, a u skladu sa statutarnim obavezama i ovlašćenjima i da Vam zahvalimo na ovom obraćanju tumačeći ga kao i vašu želju za sveopštim povećanjem kvaliteta takmičenja.

Po prijemu ženskih klubova kao punopravnih članova Asocijacije, rukovodstvo lige vas je prilikom obilaska klubova, upoznalo sa organizacionim zahtevima, koji vas očekuju u ARKUS ligi. Pored toga, tom prlikom rukovodstvo je poseban akcenat stavilo na akta koja su donesena u svrsi zaštite interesa lige i klubova, kako bi se klubovima dala prilika da, u slučaju potrebe, mogu da ulože prigovor ukoliko su nezadovoljni suđenjem na utakmici. Procedura je bliže uređena odredbama Pravilnika o prigovorima klubova na suđenje na utakmicama ARKUS lige.

Takođe, juče je rukovodstvo lige u telefonskim razgovorima sa pojedincima iz vašeg kluba ukazivalo na redosled koraka i postupanja, koje treba preduzeti kaka bi rasvetlile sporne situacije koje navodite u zahtevu.

Da li je suđenje bilo tendenciozno, da li su sudije svojim odlukama uticale na konačan rezultat, odnosno na bodovni ishod utakmice ili da li su sudije donele jednu ili više odluka, koje su u suprotnosti sa Pravlima rukometne igre jedino se može utvrditi nakon pokretanja definisane procedure pomenutim pravilnikom i to je jedini mogući put i način da se dobije relevantno mišljenje za dati prigovor, dok ostali „neklasični prigovori na suđenje“ i „vanstandardne procedure ne postoje“.

Navodi u Zahtevu koji se odnose na „uzaludno bacanje para“ i izbegavanje standardne procedure su u suprotnosti sa težnjom da se problemi i utvrđivanje odgovornosti pojedinaca kao i posledica koje proističu iz toga reše na jedini ispravan i mogući način, a to je primenom pomenutog pravilnika. Što se tiče novca – tj. takse koja je propisana prilikom podnošenja prigovora, ista se odnosi isključivo na refundaciju nastalih troškova, koje bi imali članovi komisije, koja se formira za predmetni prigovor.

U nadi da smo ovim odgovorom uspeli da pojasnimo način funkcionisanja lige i damo odgovarajuće smernice u slučaju budućih potreba po ovom pitanju, sportski vas pozdravljam i želimo puno sreće u nastavku takmičenja“, stoji u saopštenju.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *