Balkan-Handball.com

„Orlići“ love Egipat (16), Radovanović: „Pivotmen nam je najveća enigma“

Danas od 16 časova mladi srpski rukometaši u blizini Budimpešte igraju vrlo bitnu utakmicu, nakon koje će znati praktično šta ih čeka u osmini finala. Pobedom protiv Japana vraćena je doza samopouzdanja, ostavili su vrata otvorena i za 2. mesto, koje donosi povoljni žreb u nokaut fazi. Međutim za to drugo mesto treba dobiti nezgodni Egipat sa šest ili više razlike. A Egipat je ovde trpao Čileu 53, Belorusima 37, Japancima 38…

– Egipat sve dobija i nije nam baš svejedno – govorio je nakon Japanaca Aleksandar Radovanović, bek Partizana, kojeg trener Brković u dve poslednje utakmice koristi na desnom krilu.

– Igrao sam pre na krilu, u Partizanu više beka, to mi je draže, ali volim jedno i drugo, mada nekad zna da bude dosadno na krilu.

Pre današnjeg zadatka, mali osvrt na ubedljivo izdanje protiv Japanaca…

– Slušali smo trenera šta nam je rekao, nismo baš sve ispoštovali, naročito ja, nisam stizao da zatvorim na krilu jer su bekovi mali eksplozivni, prolaze skroz široko, ali je bolje da šutne krilo, nego da dobijemo neko glupo isključenje.

Egipat nije enigma, imali ste prilike ovde da ga gledate, ali i igrate na pripremnom turniru u Kataru…

– Igrali smo s njima u Kataru, izgubili smo utakmicu, igrali jako loše. Tada je bio početak priprema, dosta smo se istrošili, sada smo kao u tempiranoj formi i bilo bi lepo da ih dobijemo. Moramo.

Plus je što tada nije bilo Mladenovića u tim zbog povrede glave dan ranije.

– Jako smo se slabo vraćali u odbranu, imali su puno kontri i šuteva spolja. Pivot im je jako dobar, igra i beka i pivota i krilo i sve. Sposoban sve da igra, mislim iskreno da nam je on najveći problem.

Što treba u odnosu na utakmice s Belorusima i Dancima?

– S njima ćemo morati jače u odbrani, s više izlazaka, to je naša igra, kada tako igramo, možemo i s boljima. To je falilo protiv Belorusije i prvo poluvreme protiv Danske kada smo primili 23 gola.

Eventualni lov na 6 razlike i 2. mesto koji bi moglo doneti čak i Katar u osmini finala?

– Samo da pobedimo, razlika nije bitna, kako budemo igrali toliko ćemo i pobediti, samo da igramo našu igru i neće biti problema.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *