EP JUNIORA: Junačka pobeda „Orlića“, prvak Evrope na kolenima! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

EP JUNIORA: Junačka pobeda „Orlića“, prvak Evrope na kolenima!

Dan nakon (ne)srećnog remija sa Islandom,  juniorska reprezentacija Srbije napravila je fenomenalan uspeh savladavši aktuelnog prvaka Evrope u ovog konkurenciji, Nemačku – 33:30 (16:17). „Orlići“ Đorđa Teodorovića odigrali su junački meč i uspeli da obore na pleća velikog favorita, ali i da dođe na korak od plasmana u narednu fazu šampionata.

Izuzimajući period od par minuta iz finiša prvog i početka drugog poluvremena, Srbija je vodila svo vremen, počevši od sjajnih 8:3 u uvodnim minutima. Neustrašivi Miloš Kos bio je nezadrživ sa 11 golova, leteo je kroz Nemačku odbranu i rešetao protivnički gol, a odličnu napadčku podršku dobio je od braće Dodić, Rogana, Šmigića, Stanisavljevića i drugova.

Nije izostao ni golmanski učinak, u par važnih trenutaka se ukazao Mrdović, ali je odbrana od 45. do 52. minuta bila na vrhunskom nivou, što je materijalizovano pred protivničkim golom. Slično kao i dan ranije, suđenje je bilo toliko sramotno da se mora pomenuti, ali ništa nije uspelo da pokoleba četu Đorđa Teodorovića.

U poslednjem kolu grupe D, Srbija u nedelju od 20.30 igra sa Italijom, koja je ranije danas iznenadila Island 27:26 (15:11).

SRBIJA – NEMAČKA 33:30 (16:17)

SRBIJA: Mrdović (8 odbrana), Simić 1, Kos , Mirković , Tasić, Perić, M. Dodić 5, Podunavac, Šmigić 4, Stamenković , S. Dodić 4, Barbatesković, Predović, Rogan 5, Stanisavljević 3, Zekić (1 odbrana)

NEMAČKA: Frajhofer 3, Steinhaus, Šoltes 3, Seic 5, Langhof 2, Neudek, Krancman 1, Eising, Ludvig (6 odbrana), Uscins 4, Vilhelm 2, Fišer 4, Grupe (7 odbrana), Šotl, Orlov 6, Siudad Benitez

GRUPA D

Srbija 3

Nemačka 2

Italija 2

Island 1

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *