Balkan-Handball.com

„Orlići“ pred Japan (14), Terzić: „Ponoviti drugo poluvreme protiv Danaca“

Srbija je sa dva poraza započela Svetsko prvenstvo kadeta u Mađarskoj. Od meča sa Japancima (utorak, 14), jasno je da nema više nikakvog plana B. Mora se započeti serija pobeda ako se želi u osminu finala. Svestan toga je i desni bek selekcije, Stefan Terzić:

– Spremniji smo nego što to mislimo. Jači smo nego što mislimo, ali tako je trenutno. Videli smo i protiv Danaca da možemo mnogo bolje. Ako počnemo svaku narednu utakmicu igrom protiv Danske u drugom poluvremenu, sigurno nećemo biti najgori u grupi. Realno je da prođemo grupu, posle ćemo videti.

Ponovo ste loše počeli utakmicu. Posle Belorusa, tako je bilo i protiv Danaca. Drugo poluvreme je bilo bolje. Kako to objasniti?

– Malo smo nesigurni u početku, puno je novih igrača, za sve je ovo jedno novo iskustvo. Dogovorili smo se da smo mi Srbi i da bijemo, da nas poštuju jer smo divljaci. Počeli smo drugo poluvremeno tako, ali jednostavno nismo imali snage da izdržimo do kraja. U meč smo ušli nesigurni, odbrana nije funkcionisala i golmani nisu mogli ništa da skinu. U drugom je golman bio odličan i odbrana je više radila, više izlazila, imali više kontakta. Presudilo je to što nismo imali da se menjamo, bili smo umorni, nismo mogli da držimo tempo. Da smo u tome uspeli, pobedili bismo sigurno.

Završnica je pripala Dancima…

– Početak je bitan, ali najbitnije je kako ćeš završiti. Protiv ekipa kao što je Danska, najteže je igrati zadnjih 15 minuta, jer oni svi igraju, svi se menjaju. Dodali su gas sa prvom postavom na kraju i tako vratili razliku.

Vidljivo je da ti fali minuta, utakmica, iako je bilo bolje nego protiv Belorusa, i dalje je tu puno grešaka. Kako se ti osećaš?

– Umorno.

Od tebe se očekuje da uz Mladenovića budeš vođa…

– Osećam se kao vođa i mislim da to mogu. Protiv Belorusa nikome nije bio dan, očajan protok lopte, svi u napadu loši. Sve je to na nama, ali niko ne kaže da smo loši ili nešto. Fali nam to malo. Belorusija uopšte nije loša ekipa, na EP su bili bolje plasirani od nas – jasan je Terzić.

2 Comments

 1. Istina

  13/08/2013 at 00:00

  Nit jaceg na recima, nit slabijeg na delu!

 2. Srbin

  13/08/2013 at 16:27

  Recenica: mi smo Srbi i da bijemo, da nas poštuju jer smo divljaci.
  Ovo je katastrofa i jos dzvoljena na jednom medjunarodnom portalu.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *