"Orlići" razbijaju maler protiv Francuza (21), Radovanović: "Da nam se vrati... - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan „Orlići“ razbijaju maler protiv Francuza (21), Radovanović: „Da nam se vrati…

„Orlići“ razbijaju maler protiv Francuza (21), Radovanović: „Da nam se vrati…

zika.bogdanovic
0 komentar

Jedan od stubova generacije 1992, Mihajlo Radovanović, od početaka iz 2010. godine i EP kadeta, nalazi se na gol liniji srpskog državnog tima. U međuvremenu, prošle su tri godine, a vremena kaljenja u drugim klubovima ostala su samo sećanje. Sada sa seniorskim reprezentativnim stažom i iskustvom igranja u Ligi šampiona sa Partizanom, Radovanović predstavlja jedan od glavnih aduta trenera Vladimira Dragićevića. Prvi meč na SP juniora igra se sa „Trikolorima“ večeras od 21:

– Lepo zvuči da nam je ovo četvrto veliko takmičenje u nizu. Nismo imali sreće, po malo, ni iskustva da napravimo bolje rezultate u prošlosti, ali se nadam da to ovoga puta neće biti slučaj. Sve nam zavisi od meča sa Francuskom. Naše ambicije su vezane samo za njih, a posle ćemo videti, šta ćemo. Očekujemo i vetar u leđa od publike u „Boriku“. Priča se da će biti puno – reči su golmana srpskog državnog tima.

Francuzi su dužnici, minimalan poraz iz Turske sa EP još uvek je u sećanju. Mnoge utakmice na SP kadeta u Argentini, kao i prošlog leta na EP, izgubljene su u neizvesnim završnicama, za gol…

– Sada smo na pripremama dobili tri utakmice sa golom razlike. Možda to nešto znači, nadam se da ćemo sada dobijati – kroz smeh će Radovanović.

Sa koje pozicije bi voleo u osminu finala?

– Voleo bih da budemo prvi, ali pitanje je, šta je realno. Nismo razmišljali o krajnjem ishodu, idemo od utakmice do utakmice. Cilj je pobediti Francusku, iako ni poraz neće predstavljati smak sveta. Veoma smo motivisani da se pokažemo u najboljem svetlu. Ono što je najbitnije je da imamo dobru atmosferu, a iz nje izlazi motivacija i sve drugo.

Ono što je bio opšti zaključak da generacija 1992 nema previše istaknutih pojedinaca, manje u odnosu na neke prethodne (1990, 1988), koje su možda bile i talentovanije…

– Kolektiv izbacuje pojedince. Iz njega izlazi samo najbolje, pa tako i mi rastemo sa timom. Odbrana je najvažniji deo naše ekipe. Nemamo neke, ne znam kakve, individualce, tako da samo požrtvovanom igrom u odbrani možemo do trijumfa. Kada ne ide, tu sam da pokušam da podignem ekipu. Odbrana nam je glavno oružje.

HRVATI, ŠPANCI, NEMCI

Ko su glavni favoriti za osvajanje SP?

– Tu su Hrvati, koji su uzeli dve medalje sa tri prvenstva, tu su Španci sa sve tri medalje, Nemci, uvek u vrhu.

I vanevropske ekipe imaju čemu da se nadaju…

– Nema više reprezentacije koje može da se potceni. Igrali smo sa Brazilom. Momci znaju da igraju rukomet, fizički su spremni, mogu da naprave iznenađenje – zaključuje „jedinica“ srpskog državnog tima.

PRENOSI MEČEVA SA SP 2013

VEČERAS IGRAJU I:
SLOVENIJA – MAĐARSKA 18.30
HRVATSKA – KATAR 21
BIH – KOREJA 21

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball