"Orlići" slomili Ruse u poslednjih deset minuta - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan „Orlići“ slomili Ruse u poslednjih deset minuta

„Orlići“ slomili Ruse u poslednjih deset minuta

zika.bogdanovic
2 komentari

Juniorska reprezentacija Srbije, ostvarila je i drugu pobedu na Svetskom prvenstvu. Posle 60 minuta u ponovo sjajnoj atmosferi “Borika”, pala je Rusija 24:21 (10:10). Ubojiti ruski napad, raspao se prêd pritiskom sa tribina banjalučke hale, ali i dobre 5-1 odbrane sa Vanjom Ilićem kao prednjim, koja je u završnici neutralisala najboljeg pojedinca u ruskim redovima, srednjeg beka, Šelestjukova. Slično meču sa Francuzima, otpor Rusa se slamao do deset minuta pre kraja. Rusi su poslednje vođstvo imali na 16:15 u 48. minutu, kada je usledila serija 3:0 “orlića” preko Bogdana Radivojevića za 18:16. Prvi put na +3, odveo je Vanja Ilić iz kontre, nakon što je presekao napad u 56. minutu – 21:18. Par grešaka u odbrani, pre svega zbog sporog vraćanja iz faze napada, Rusi su uspeli da kazne, ali ne i da ugroze bodove, koji su otišli na konto Srbije…

STATISTIKA

Početak meča je obeležila dominacija Rusa, koji su vođeni odličnim Šelestjukovom, do 10. minuta stvorili prednost 4:1. U napadu Srbije, ništa nije funkcionisalo kako treba, a igru bekovske postave, najbolje odslikava podatak da je prvi gol sa bekovskih pozicija postigao Đekić tek u 21. minutu. Tada su Rusi već imali 9:5, a Dragićević jedan iskorišteni tajm-aut, kada je pokušao da „ohladi“ svoje igrače i vrati ih na pobednički kolosek.

Bolja igra, stigla je sa boljom odbranom, a ona je bila vezana za formaciju 5-1. Poluvreme se završilo serijom 5:0 Srbije, razigrao se Perović, a Rusi su ostali bez gola u poslednjih sedam minuta, dovoljno za 10:10 pred odlazak u svlačionice.

Da će se sve rešavati u samoj završnici, postalo je jasno već početkom drugog dela, kada se krenulo igrom „gol za gol“. Puno tehničkih grešaka sa obe strane, nerezonskih šuteva, treme, taktičkih propusta, viđeno je i kod jednih, i kod drugih, ali je na kraju, prevagu odnela bolja 5-1 odbrana sa Vanjom Ilićem kao isturenim igračem. Uspeo je Dragićević u zamisli da uštopuje srednjeg beka Rusije, Šelestjukova, krenula je serija „lakih golova“ preko pomenutog krila i Bogdana Radivojevića, koji je bio i najbolji strelac utakmice sa sedam pogodaka.

Za poslednjih deset minuta, Srbija je postigla sedam golova, isto koliko za uvodnih 20 i tako nije dozvolila protivniku da ugrozi osvajanje novih bodova, koji sada „orliće“ svrstavaju u favorite za osvajanje grupe pored Danaca, koji su danas savladali Francusku 29:26.

Možda vam se dopadne

2 komentari

mikicarkg 15/07/2013 - 23:07

Ale!

Odgovori

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball