„Orlovi“ desetkovani – Serija otkaza pred Ruse i BiH – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

„Orlovi“ desetkovani – Serija otkaza pred Ruse i BiH

Teška EHF nedelja je pred Veselinom Vukovićem i njegovim izabranicima. Od ranije je bilo poznato da će „Orlovi“ na startu kvalifikacija EHF EURO 2014 igrati bez Momira Ilića i Dalibora Ćuture, a novi izostanci su vezani za imena Rastka Stojkovića, Nikole Manojlovića, Momira Rnića, Strahinje Milića i Rajka Prodanovića. Dok Manojlović muku muči sa kolenima, problem pivotmena Vive Targi Kelcea jeste prepona:

– Došao sam samo da se javim selektoru Vukoviću, a već u utorak ću nazad u klub. Sigurno momcima neće biti lako, ali verujem da će rezultat biti dobar. Vraćam se u Kelce, povredio sam prepone. To vučem već jedno dve godine. To je problem koji traje, sada je kulminirao. Igram pod lekovima, nije lako, a čekaju me veliki izazovi u klubu. Nisam mogao da pružim svoj maksimum, tako da je bolje da se lečim i spremim za neke druge stvari.

Nadamo se da ćeš se oporaviti i biti u kombinaciji za SP 2013…

– U kombinaciji sam dok god me selektor Vuković bude stavljao na spisak. Nažalost, nisam mogao sada, isprečile su se neke druge stvari.

RNIĆ POVREDIO KOLENO, MILIĆA MUČE LEĐA, PRODANOVIĆ SE POVREDIO U DERBIJU…

– Daleko od toga da možemo biti srećni što se okupljamo posle brojnih otkaza u poslednji čas. Momir Rnić se sinoć povredio, a danas su otkazali Rajko Prodanović i Strahinja Milić. Rajko se povredio danas u derbiju sa Vespremom. Džambo vuče povredu leđa već duže vreme, pregledao ga je i doktor Babić. Sa Rnićem sam bio u kontaktu sinoć nakon pregleda posle utakmice, nagnječio je meniskus i obnovio raniju povredu lateralnih ligamenata – zatečen je selektor Veselin Vuković brojem otkaza u poslednji čas:

– Pozvao sam Dragaša, dečka smo skinuli praktično iz autobusa, krenuo je kući. Teško je sada reći, koga ćemo zvati, ko je zdrav, a ko nije. Prekasno je da neko dođe večeras. Sešćemo se i dogovoriti, šta nam je činiti.

Mečevi sa Rusijom (31. oktobar – Niš) i Bosnom i Hercegovinom (4. novembar – Sarajevo), umnogome će odrediti pitanje plasmana na EHF EURO 2014 u Danskoj.

One Comment

  1. ?

    29/10/2012 at 11:36

    Uros Vilovski u Monpeljeu???

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *