PREDSTAVLJEN PROJEKAT ŽRK CRVENA ZVEZDA: Želimo pehar EHF Lige šampiona! - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet PREDSTAVLJEN PROJEKAT ŽRK CRVENA ZVEZDA: Želimo pehar EHF Lige šampiona!

PREDSTAVLJEN PROJEKAT ŽRK CRVENA ZVEZDA: Želimo pehar EHF Lige šampiona!

zika.bogdanovic
1 komentar

Povratnik u društvo najboljih u srpskom ženskom rukometu, ŽRK Crvena zvezda,  najavila je pohod na šampionsku titulu u sezoni 2023/2024. Predstavnicima „sedme sile“ obratilo se ambiciozno rukovodstvo na čelu sa Milanom Vujkom, predsednicom Vesnom Bojković, direktorom kluba Rastkom Stojkovićem koje je zajedno sa trenerom Sašom Boškovićem najavilo velike stvari vezane i za evropsku scenu.

  • ŽRK Crvena zvezda je prešao dug put. Krenuli smo od druge lige 2017. godine i za četiri sezone stigli do Super lige. Tada smo ispali iz lige i u tom trenutku sam pozvala Milana Vujka da nam pomogne. Zovem ga „čovek-titula“, jer je sa odbojkaškim klubom Crvena zvezda osvojio triplu krunu. Osetili smo da imamo istu energiju da stvaramo jedan ozbiljan tim i vratimo najveći srpski brend i ŽRK Crvena zvezda na rukometnu mapu Evrope. Naš cilj za ovu sezonu je jasan – pohod na titule – rekla je Bojkovićeva koja je podvukla da je ekipa u pripremnom periodu osvojila međunarodni turnir u Makedoniji.

„Alfa i omega“ kluba, Milan Vujko, sportski funkcioner koji je doneo već veliki napredak džudo i odbojaškom klubu iz crveno-bele porodice, najavio je velike stvari za budućnost rukometnog sporta u Srbiji:

  • Evropska Zvezda. Svaki put kada sam dolazio u situaciju preuzimanja nekog kluba uvek sam pričao „evropska Zvezda“, jer to naš brend treba da nosi. Biti deo Zvezde je velika privilegija i odgovornost. Vesna je veliki čovek i sportski radnik. Upoznali smo se kada je Zvezda ispadala iz Super A lige. Pomogao sam i tada sa pronalaženjem nekih sponzora, prepoznali smo se i zavetovali da zajedno od Zvezde napravimo evropski klub. Krenuli smo ka tome. Postavili smo visoke ciljeve. Da bi prešao hiljadu kilometara moraš da napraviš prvi korak. To smo uradili na tom Kupu u Makedoniji gde smo osvojili pripremni turnir. Zvezda je vanvremenska, živeće duže od svih nas. Mi smo najveće sportsko društvo na svetu. Ovaj projekat nije oročen, ali spremaćemo se već za sledeću sezonu da osvojimo pehar Lige šampiona. Da li će to biti moguće u skladu sa igračicama koje će biti slobodne ili neće, ne znam, ali nećemo se predavati i odustajati.

U ulozi direktora kluba našao se član srebrne generacije reprezentacije Srbije, nekada jedan od najboljih pivotmena u evropskom rukometu, Rastko Stojković:

  • Jako mi je drago što se nalazim u ovakvoj situaciji i što sam u bilo kakvoj mogućnosti da pomognem Crvenoj zvezdi, Milanu i Vesni. Veliku sam želju imao da pomognem Zvezdi posle igračke karijere nekim svojim iskustvom i organizaciono. Ovo su pravi ljudi za neke puteve kojima smo krenuli. Verujem u evropsku Zvezdu koja će trajati i koja će vratiti srpski rukomet na prave staze. Kada je Milan došao da priča sa mnom o tome, stvarno sam pomislio da je lud čovek. Pratio si karijeru Bertusa Servasa i priče koje su stvarno završile sa titulom Lige šampiona, u koje je malo ko verovao 2009. godine kada sam ja otišao u Kjelce. To je sličan fanatizam i put uspeha. To ima i Milan. Iskreno verujem da imamo vagon koji će nas povući tako daleko. Ima mnogo devojaka koje bi volele da vrate srpski klupski i reprezentativni rukomet na svetski nivo. Nama je kao sportu bio potreban Milan i da ih imamo posle njega još tri-četiri. Tu smo da mu pomognemo nekim savetima i radom da probamo da napravimo i nove reprezentativke iz nekih naših mlađih pogona. Da to napravimo na pravom i zdravom osnovu.

Trener Crvene zvezde, jedan od najtrofejnijih u našoj zemlji, nekada srebrni selektor, Saša Bošković, oduševljen je projektom:

  • Iznenadio me već prvi kontakt. Milan i Rastko su došli u osam ujutru u Aranđelovac da razgovaraju sa mnom što dovoljno govori o ozbiljnosti. U pet minuta sam prepoznao neverovatnu energiju kod Milana. Hvala i Vesni što me preporučila za trenera. Milan i ja pričamo 24 sata o rukometu. Trideset godina sam trener, ja ovakvog čoveka nisam video u našem rukometu. Devojkama svaki dan pričam. Možemo da izgubimo utakmice, slabo igramo, samo ne smemo ovakvog čoveka da izgubimo. Ovo je svetlo za srpski rukomet. Odgovorno tvrdim i znam zašto to pričam. Jedan sam od najtrofejnijih trenera u Srbiji, radio sam sa reprezentacijom, muškim i ženskim ekipama, ali ovakav čovek se nije pojavio na rukometnom nebu. To treba da znamo, cenimo i prepoznamo. Od nas samo zavisi koliko ćemo zajedno sa njim da napravimo čudo. Velike su ambicije. U prvom razgovoru nismo pričali o tituli. Titula nije sporna. On hoće da igramo Ligu šampiona – rekao je Bošković i nadovezao se na komentar Vujka „da je osvojimo“…
  • Znači nema igranja. Svaku devojku koju sam poželeo, on je doveo. Jako sam srećan što radim sa tako sjajnim devojkama. Uklapamo se, biće i problema sigurno. Ne može sve za mesec dana. Imam najbolju ekipu na svetu. Dobro radimo za srpski rukomet. Podržite nas u tome. Verujem da ćemo mnogo naših reprezentativki da vratimo iz inostranstva i napravimo čudo. U ovom pravcu svi treba da stremimo i radimo.

Po Boškoviću, konkurenata Zvezdi u borbi za titulu nema:

  • Glavni konkurent Crvenoj zvezdi je Crvena zvezda. Imamo takvu ekipu da ne bi trebalo da imamo konkurenta. Nisam od onih trenera da kažem „tu je Jagodina, itd“, ja nisam takav. Od nas sve zavisi. Moramo da pobeđujemo i osvojimo titulu. Hoćemo da igramo Ligu šampiona. Imamo stvarno najbolju ekipu. Na svakoj poziciji imam po dve ozbiljne igračice. Svaka je dobila svoju ulogu. Imam sjajan stručni štab, sjajne uslove, suplemente, pripreme. Stvarno smo na vrlo ozbiljnom nivou – zaključio je Bošković posle čega su se medijima predstavile i igračice crveno-belog tima.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball