„Orlovi“ do pobede u Češkoj iz sedmerca u poslednjim sekundama – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

„Orlovi“ do pobede u Češkoj iz sedmerca u poslednjim sekundama

Rukometaši Srbije su prvu proveru sa Češkom u Žubriju rešili u svoju korist. Naša selekcija je posle odigranih šezdeset minuta slavila rezultatom 24:23 golom iz sedmerca Bogdana Radivojevića u poslednjim trenucima meča.

ČEŠKA – SRBIJA 23:24 (12:12)

ČEŠKA: Mrkva, Hrdlička, Hrstka 7, Piroč 1, Kašparek 1, Babak 3, Čip 1, Petrovski 2, Vančo 1, Harvan, Harabiš 1, Klima 4, Pacel 1, Užek, Brežina, Zeman 1, Franc

SRBIJA: Ratković 1, Borzaš 3, Đukić, Abutović, Radivojević 3, N. Ilić 2, Pešmalbek 1, Kukić 1, Zelenović 3, Đekić 1, Marsenić 2, Orbović 4, Radović, Đorđić 3, Cupara, Milosavljev

Zahvaljujući slabijem startu Srbije, Češka je do osmog minuta uspela da povede rezultatom 6:2. Probleme u realizaciji napada početkom utakmice naša selekcija je ubrzo uspela da prebrodi, vratila se u meč i odličnom serijom stigla do izjednačenja 7:7. Do isteka poluvremena dve ekipe su bile u egalu i na poluvreme se otišlo rezultatom 12:12. Srbija je drugo poluvreme započela sa tri vezana gola i uspela da ostvari najveću prednost do tada, a onda je usledila rezultatska klackalica. Prednost se naizmenično smenjivala u nastavku meča, da bi tačku na susret stavio Bogdan Radivojević pogotkom iz sedmerca u poslednjim trenucima susreta.

Najefikasniji u ekipi Srbije bio je Miloš Orbović sa 4, dok su Uroš Borzaš, Bogdan Radivojević, Nemanja Zelenović i Petar Đorđić postigli po 3 pogotka.

Drugi susret Srbije i Češke na programu je u subotu, 19. marta od 18:00 časova.

ŽIKICA MILOSAVLjEVIĆ

  • Otvorili smo lošije utakmicu i posle osam minuta gubili 6:2. Uprkos tome, odbrana je bila na visokom nivou, a napad je bio problematičan. Kada smo se probudili, počeli smo bolje da igramo i u napadu i stigli do izjednačenja i na poluvremenu je bilo 12:12. U drugom poluvremenu smo bez obzira na sve uspeli da održimo rezultat na visokom nivou. Igrali smo dobro u odbrani i napadu na kraju slavili golom Bogdana Radivojevića iz sedmerca.

NEMANjA RATKOVIĆ

  • Teška utakmica je iza nas. Spremali smo se za ovaj meč, ispoštovali sve dogovore i ostvarili pobedu što je najbitnije. Sutra nas očekuje još jedan susret sa Češkom i nadamo se da ćemo i iz drugog meča uspeti da izađemo kao pobednici.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *