Balkan-Handball.com

„Orlovi“ ostavili Slovake na -13

Ni u drugom meču selekcija Slovačke nije predstavljala veći problem za reprezentaciju Srbije – 34:21 (14:9). Pred malim brojem gledalaca u Smederevu (500), izabranici Vladana Matića, pokazali su kvalitet više, iako su na poštedi bili najiskusniji Momir Ilić, Rastko Stojković i Nenad Vučković. Najefikasniji u redovima Srbije, bio je Novak Bošković sa šest pogodaka, koji je još jednom pokazao da se na njega najozbiljnije može računati u budućnosti.

Sudije: Nenad Nikolić i Dušan Stojanović (Srbija)

Sedmerci: Srbija 4 (4) , Slovačka 7 (4)

Isključenja: Srbija: 8, Slovačka: 14 minuta

SRBIJA: Kosanović (12 odbrana), Pušica 2, Šešum 4 (1), Nikčević 4 (2) , Krsmančić 3, Bošković 6 , M.Ilić , Radivojević 4, Stanković, Stojković , N.Ilić 1 , Rnić 5 (1) , Beljanski 1, Vučković , Zelenović 1 , Marsenić 3, Kocić (8 odbrana)

SLOVAČKA: Paul, Rabek 8 (1), Briatka 1 (1) , Slaninka 1 , Hruščak 4 , Pekar, Volentic 2 (2) , Mikeci 2 , Petro 1, Valo, Zernovic (9 odbrana), Urban , Cehmaister 1 , Minarovič, Badjura 1, Putera (2 odbrane)

Izjave nakon utakmice:

Vladan Matić, selektor muške seniorske reprezentacije

-Mene raduje da smo zadržali ovaj nivo igre. Kosanović je bio sjajan, odbrana nam je bila odlična i to je nam je donlo pobedu. Ove dve pobede će nam dati samopouzdanje za mečeve u kvalifikaciji koje nas očekuju u junu. Danas sam odmarao ekipu koja je juče igrala, a i hteo sam da proverim neke druge igrače.

Milan Kosanović, reprezentativac Srbije

-Za razliku od juče danas smo bolje otvorili utakmicu. Zadovoljan sam svojom odbaranom , i nadam se da će tako i da ostane ubuduće. Danas smo pokazali da smo kvalitetnija ekipa od Slovačke.

Zoltan Hajster, selektor Slovačke

-Čestitam reprezentaciji Srbije koja je igrala veoma dobro, brzo u napadu, sa dosta jakom odbranom. Srpski tim nije imao potrebu da im sudije omažu jer je ovo prijateljska utakmica. Ova prijateljska utakmica ali nije tako izgledalo na terenu.

U PRVOM MEČU U ZRENJANINU SRBIJA JE SAVLADALA SLOVAČKU 28:20.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *