Balkan-Handball.com

Oslabljena BiH nemoćna protiv Čeha

Porazom od Češke 27:19 (12:9) u meču drugog kola grupne faze, reprezentacija Bosne i Hercegovine eliminisana je sa 15. Evropskog prvenstva u Mađarskoj i Slovačkoj. Koronavirusom desetkovani „Zmajevi“ nisu imali nikakvu šansu protiv raspoloženog i kvalitetnijeg rivala.

Momci Ivice Obrvana su u ovom meču igrali bez levorukog igrača, budući da su odsustvovali Dejan Malinović, Ibrahim Haseljić i Luka Perić. Nije igrao ni najiskusniji, levi bek Nikola Prce, a bez njih je oštirca napada potpuno otupljena. Koronavirus je „isisao“ sav kvalitet iz ove reprezentacije, pa je nakon dva ubedljiva poraza izgubljena i teoretska šansa za plasman u drugi krug. I dok je postojala, nije bila realna u ovako jakoj konkurenciji.

Bosni i Hercegovini preostaje meč sa braniocom titule Španijom, u kojem će pokušati da potravi utisak. S druge strane, Češka će morati da savlada Švedsku kako bi prošla dalje.

ČEŠKA-BIH 27:19 (12:9)

ČEŠKA: Mrkva 11, Mizera – Hrstka, Bečvar, Jurka, Piroš 3, Kašparek 3, Babak 3, Čip 3, Petrovski 2, Vančo 3, Klima 8, Pacel, Solak 2, Uzek, Franc

BIH: Bojić, Burić 6 odbrana – Vukšić, Perić 3, Herceg 3, S. Burić 2, Klis, Terzić, Faljić, Karačić, Vranješ 2, Hamidović 5, Lukić 1, Šoljić, Keskić 1, Dragnić 2

Sedmerci: Češka /, BiH 4/5

Isključenja: Češka 8 minuta, BiH 10 miuta

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *