Balkan-Handball.com

Otkazan šesti Kamp „Kiril Lazarov 7“ u Ohridu

Organizatori šestog internacionalnog kampa ” Kiril Lazarov 7″ saopštili su da se kamp koji je trebalo da se održi od 19. juna do prvog jula otkazuje. Razlog je pandemija uzrokovana virusom Kovid-19. Organizator kampa KMG Sport agencija nadala se poboljšanju situacije do početka kampa, ali kao što je poznato, do toga nije došlo. To je potvrdio i sam Kiril Lazarov, legendarni makedonski rukometaš:

“Zdravje dece je nas imperativ. Poštujemo preporuke nadležnih koji ne dozvoljavaju grupisanje više od dve osobe, to znači da održavanje kampa je nemoguće. Pratili smo situaciju svakodnevno i očekivali da stvari krenu na bolje. Bili smo spremni da prolongiramo datum za kasnije u julu. Na žalost broj zaraženih pokazuje suprotno, rizik u ovoj situaciji je nedozvoljiv. Znam kako deca doźivljavaju kamp, nestrpljivi su da počne, kako se raduju. Pozdravljam ih sve i nadam se da ćemo sledeće 2021 biti opet zajedno u ime rukometa”.

Ove godine bilo je prijavljeno 420 dece iz 14 zemalja uzrasta od 7 do 18 godina. U proteklih 5 godina na kampu je učestvovalo preko 1500 dece.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *