Počeo kamp "Andrea Lekić" u Vrnjačkoj Banji - Balkan-Handball.com
Naslovna Analize Počeo kamp „Andrea Lekić“ u Vrnjačkoj Banji

Počeo kamp „Andrea Lekić“ u Vrnjačkoj Banji

Zorica Radojkovic
1 komentar

Kamp kapitena srpske reprezentacije, Andree Lekić, počeo je sa radom u petak u Vrnjačkoj Banji. Posle uvodna tri dana, u seminar sali hotela Solaris Resort gde su učesnici smešteni, održana je konferencija za medije na kojoj je uvodna reč pripala predsedniku opštine Bobanu Đuroviću koji je izrazio zahvalnost što se kamp „Andrea Lekić“ održava baš u Vrnjačkoj Banji i izrazio nadu da će kamp još dugo godina ostati na istom mestu. Dodao je i da je veliko zadovoljstvo što je jedna od najboljih igračica sveta prepoznala sve ono što banja nudi gostima i da će se uvek rado vraćati.

IMG_5198Andrea se zahvalila na dobrodošlici na gostoprimstvu, odličnim uslovima za rad i nastavila:

-Izabrali smo Vrnjačku Banju jer smo smatrali da je idealna za pripreme mladih sportista. Kamp je namenjen edukovanju mladih rukometaša i rukometašica, a uslovi i mir koji imaju ovde neophodan im je za potpun fokus na rad. Za ova tri dana rada zaista smo prezadovoljni kako se sve odvija i nadamo se da ćemo se rado vratiti ovde. Tu je 95 učesnika iz sedam zemalja među kojima ima najviše dece iz Izraela. Tu su još dečaci iz devočice iz Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Austrije, Danske i Norveške. Moja želja je da rukometni kamp postane neka vrsta sportskog brenda Vrnjačke Banje i nadam se da ćemo se vraćati ovde u narednim godinama.

Gošća kampa, reprezentativka Srbije, Kaća Tomašević oduševljena je radom i organizacijom:

-Srećna sam i osećam veliko zadovoljstvo što sam gost na jednom ovako organizovanom kampu. Mislim da je za dalji napredak srpskog rukometa jako značajno da se na ovako predan i posvećen način radi sa decom. Tu je zaista veliki broj dece koji je u prilici da nauči dosta toga jer je tu izuzetan stručni tim. Neizmerno mi je drago što sam tu i što mogu mladim generacijama da prenesem svoja iskusta.

945038_255039964621073_1115677509_nU ime grupe dečaka i trenera koji su na kamp stigli iz Izraela, novinarima se obratio Sahar Haber, asistent Dragana Đukića na klupi reprezentacije Izraela:

-Vrnjačka Banja je veoma lepo mesto i zahvalio bih se na gostoprimstvu svim ljudima ovde. Osećamo se kao kod svoje kuće. Zahvaljujem se hotelu i domaćinima kampa na odličnim uslovima za rad koji su prevazišli naša očekivanja. Za našu grupu ovo je jedinstven kamp da dobijemo mnogo znanja iz srpskog rukometa i istovremeno upoznamo tradiciju jedne nove zemlje. Siguran se da je ovo početak jedne divne saradnje i što se nas tiče, mi dolazimo na ovaj kamp svake godine.

IMG_5201

Selektor Izraela, Dragan Đukić budno prati rad na kampu:

-Lično sam srećan što se jedan deo Andreine karijere ostvaruje na ovaj način. Svaki sportista i trener ima potrebu da vrati nešto sportu iz koga dolazi i mislim da je ovo divan način da mladi ljudi iz celog sveta nauče mnogo toga upravo u Srbiji. Mislim da imamo puno toga da pokažemo i drago mi je što deca odlično prihvataju naše smernice. Malo mi je žao što nema više dece iz okoline Vrnjačke Banje, ali je na nama da pomognemo mladima da sport prihvate kao potrebu.

1043899_255039954621074_1657659368_nPrvog dana kampa, sa polaznicima se družila i trenirala crnogorska reprezentativka Jovanka Radičević, a zatim je inovativnim i zanimljivim treninzima profesorka Marija Lojanica uspešno držala pod kontrolom pažnju i energiju polaznika i bez rukometne lopte. 

998999_255040331287703_2028499627_n

969490_255273407931062_1884918117_n

Više fotografija možete videti OVDE.

Možda vam se dopadne

1 komentar

bobo 09/07/2013 - 19:44

Bio sam, video sam i oduševljen sam! Bravo za Andreju, njene prijateljice i kompletan stručni tim! VRHUNSKI KAMP!
Pozdrav od Makedonija!

Odgovori

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.