Balkan-Handball.com

Predlagač novog selektora, gen-sek RS KiM, Siniša Lazić: "Barem je Srbin iz Srbije"

 Novi selektor reprezentacije Srbije, Veselin Vuković, izabran je od strane Upravnog odbora na predlog Rukometnog Saveza Kosova i Metohije, čiji je prvi operativac, ujedno i predlagač na sednici bio Siniša Lazić. U razgovoru sa rukometnim sudijom iz Kosovske Mitrovice, nakon sednice, novinari su pokušali da saznaju podrobnije razloge za kandidaturu Vukovića, pored koga je, bio predložen i trener Jugovića iz Kaća, Vladan Jordović.

  – Svako može da predlaže i iznese svoje mišljenje u demokratskoj državi Srbiji. Mislim da šabački vanzemaljci zaslužuju punu pažnju u rukometu. Tu mislim na Vukovića. Gledajući evropske klubove i reprezentacije, vode ih treneri koji su upravo završili igračku karijeru. Jeste Vuković mnogo ranije završio igračku karijeru, ali nije imao pravu šansu, koju mu je sada UO ukazao. Ovaj izbor ni malo nije lak, ni za Vukovića, ni za njegov stručni štab, kao ni za sve koji rade u rukometu.

O igračkoj karijeri nema se šta ni dodati, ni oduzeti. Sjajna. A, koji su vas to trenerski kvaliteti i uspesi nagnali da predložite Vukovića?

– Kada sam bio mlađi, ponosio sam se kada sam gledao Vukovića i ostale šabačke zvezde. Ako neko ne dobije šansu, onda nikada nećete znati koliko vredi. Mislim da ne postoji iskrena podrška javnosti za Ljubu Obradovića. Ona se ne odnosi samo na sportske listove, nego na celokupnu. Da sam ja sam odlučivao, ja bih bio za Jovicu Cvetkovića. Ipak, on je sam sebe precrtao u proteklom periodu. To on treba da reši sam sa sobom. Zato mislim da je od svih predloga, Veselin Vuković, najmirniji i najpozitivniji za srpski rukomet. Da pustimo čoveka malo da radi. Da pozitivni vetar duva malo u leđa, da probamo da napravimo nešto.

Iz ovoga se nameće zaključak da je Veselin Vuković predložen i izabran zbog kvaliteta iz igračkih dana?

– Igračkih i ljudskih osobina. Kada me sada u detalje pitate u vezi trenerske karijere, u pravu ste. Kada se predlaže, treba da se zna svaki detalj. Barem je Srbin iz Srbije i javnost neće imati izgovora da reprezentaciju vodi neko sa drugim prezimenom.

Da li je "Srbin iz Srbije" garant za vrhunske rezultate?

– Sto posto je to tako. Da se ne nadam, ja ga danas ne bih predložio. Zato vas molim da ga pustimo i da mu damo podršku za budući rad.

Šta je bila otežavajuća okolnost za Obradovića. Zašto njemu niste dali glas?

– Ako smo uskratili poverenje Dinčiću zbog njegovog ponašanja, onda po istom principu, mislim da nam ne treba još neka takva situacija u ovom momentu, u kome se nalazi reprezentacija.

Ž.B

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *