Predsednik Skupštine RSS, Vladislav Krsmanović: Četiri godine beznađa i miniranja - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Predsednik Skupštine RSS, Vladislav Krsmanović: Četiri godine beznađa i miniranja

Predsednik Skupštine RSS, Vladislav Krsmanović: Četiri godine beznađa i miniranja

zika.bogdanovic
1 komentar

Agonija neslaganja onih koji se kunu najviše kunu u rukomet, nastavljena je i na novoj – neodržanoj sednici Skupštine Rukometnog saveza Srbije. Delegati ispred Rukometnog saveza Beograda napustili su halu „Slodes“ na čijem je parketu trebalo da se održi sednica, pa je tako pala i u vodu nada da će konačno svi delovi srpskog rukometnog korpusa moći da se slože.

U takvoj situaciji, predsednik Skupštine RSS, Vladislav Krsmanović, konstatovao je haos kome je svedočio od početka svog mandata i najavio ostavku koju će poslati u pisanoj formi:

  • Bile su ovo četiri godine beznađa i opstrukcije u radu. Nismo imali za četiri godine ni jednu normalnu sednicu Skupštine. Komisija za izradu novog Statuta je postojala, pregovori su trajali, napravile su se osnove za Statut, sa kojim bi se prevazišli problemi. Ono što znam da je i RSB bio u priči do poslednjih 10 dana. Taj Statut nije mogao da prođe redovnu proceduru, da ga UO usvoji i stavi na javnu raspravu jer bi se faktički produžilo raspisivanje izbora na nivou RSS. Da se izbori raspišu po starom Statutu, to ne bi naišlo na podršku u onim jedinicama koje nisu učestvovale u radu ove četiri godine. Sve to je trebalo da se prevaziđe razgovorima. Međutim, kako je to u Savezu, neko od ljudi ili delegacija koja je uzela učešće u razgovorima počinje da minira i dođe se do toga da su kriminalci radili na tome i da je predsednik Skupštine kriminalac koji falsifikuje prava delegata. Sa moje strane postojala je apsolutna podrška. U jednom trenutku su se i same delegacije dogovarale bez mog prisustva. Beograd je uzeo za pravo da svojim neprisustvom ne verifikuje mandate delegatima iz Vojvodine koji imaju pravo po ovom Statutu da imaju svoje članove. Da li su verifikovani ili nisu, stvarno ne znam šta je prava istina. Imam svoje mišljenje da bi oni mogli automatski da postanu članovi sa potvrdom iz svojih okružnih centara. Kod nas ne može ništa lako da prođe, uvek je neko odgovoran, uvek neko minira Savez. Meni je drago da rukomet u Srbiji nema ni jedan drugi problem osim predsednika Skupštine koji je divan rad RSS za ove četiri godine upropastio. Meni je drago da nema ni jednog drugog problema osim čoveka koji je molio delegate da se usvajaju završni računi i odrađuju osnovne stvari, da se napravi dogovor između velikih jedinica i pokuša sa pravljenjem tog Statuta. Mogao sam da raspišem izbore po starom Statutu, ali su oni odlagani da bi se napravilo jedinstvo u Savezu. I napravljena je nekakva većina u sadašnjem sazivu Skupštine da se naprave izbori po novom statutu kako bi svi uzeli učešće. Danas se dešava nešto drugo, stvarno ne znam šta je činiti. Meritorni organi će odlučiti da li smo radili po Statutu ili nismo. Više ne postoji kvorum da bi se verifikovali mandati ljudima iz Vojvodine.

Možda vam se dopadne

1 komentar

skupstinar 22/10/2020 - 18:40

ako ako nezakonito ste izabrani tako sto ste silom i prinudom pobedili gospodina Djukica. 4 godine pakla ste sami napravili pid geslom promena. :-)))))
a sta ste uradili ? svi cam se smeju ZASLUZENO
pajseri.
skupstina vise nena mandat
razidjite se i kucama
:-)))))

Odgovori

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball